We maken dit wederom in 2 dagdelen. Temeer omdat de klei tijd heeft om uit te harden zodat we deze fraai kunnen schilderen in dagdeel 2.De data genoemd in dit bericht zijn dus voor dagdeel 1.

 

 

De kosten voor deze cursus bedragen 89 euro.

Deze prijs is all in hetgeen inhoudt : de klomp 28/30 cm in lengte dus geen klein klompje!, kleimaterialen en gereedschap, verfpigmenten. Uiteraard koffie/thee en veel lekkers.

 

Villa vogelhuis KLOMP

cursus in 2 dagdelen

Wist je dat vogeltjes ook vaak een huisje gebruiken om in te overwinteren? In de winter is het natuurlijk koud en kan zo'n huisje beschutting en warmte brengen.

Als ik een vogeltje was, zou ik deze Hollandse villa zeker niet voorbij vliegen!

En mocht deze in de winter onbewoond blijven, dan zeker dat ze in de lente een nestje erin gaan bouwen. 

De klomp is gemaakt van kwalitatief zwaar hout en heeft een afmeting van 30 cm (maat 46 denk ik) in lengte. De klomp heeft een bevestigingshaakje en een afneembaar dekseltje om het te kunnen schoonmaken.

In het eerste dagdeel gaan we de klomp zelf verven met vloeibare Powertex.  De binnenkant slaan we hierbij over, want de vogeltjes zijn niet blij van een geverfde of behandelde binnenzijde.

Terwijl deze droogt, maken we decoraties van klei die we vervolgens op de klomp bevestigen. Powertex klei hoeft niet te worden gebakken in een oven en is weerbestendig. Perfect dus voor dit vogelhuisje. De foto van dit vogelklomphuisje dient slechts als voorbeeld. Decoraties kun je naar eigen inzicht aanbrengen, tips krijg je natuurlijk van mij erbij en de kleur van de klomp en decoraties bepaal je lekker zelf .

Leuk als vriendinnen uitje, collega-uitje of gewoon gezellig met iemand die dit ook leuk vindt!

 

PS omdat ik geen grote voorraad hou van deze klompen is het verstandig bij aanmelding rekening te houden dat er gemiddeld 10 dagen zit tussen je aanmelding en de cursus datum. 

Wanneer?  

deze cursus is te volgen van maandag tot en met zaterdag (overdag). 

Check beschikbaarheid in mijn agenda door te mailen naar info@creajuul.nl 

Wil je deze cursus volgen maar bovengenoemde data komen niet gelegen?

Je kunt aanmelden met 2 of meer personen? overleg dan via de mail met mij naar agenda opties. Je kunt je voorkeur voor een bepaalde dag in de week doorgeven. Mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Een middag is ook mogelijk ipv ochtend/avond. 

 

Tijden ochtend 09.00-13.00 uur / avond 18.30-22.30 uur. De cursus is ten einde als je klomp in klei gezet is.

LET OP : dagdeel 2 >>>> het verven, daarvoor wordt op dagdeel 1 de datum afgesproken. Dit kan een ochtend, middag of avond zijn. Neem je (telefoon) agenda mee als je komt!

 

.

 

AANMELDEN VOOR DE CURSUS OF VRAGEN HIEROVER? 

mail julietteschriek@ziggo.nl of info@creajuul.nl

 

update 11.01.2024