Aanmelden graag door te mailen naar

julietteschriek@ziggo.nl 

of gebruik het aanmeldformulier op de hoofdpagina van mijn website!

Lees alles op deze pagina goed door! 

Vragen kun je altijd stellen door te mailen of door te appen 0611153344

 

Tuinbeeld MOLLETJE.. 

deze mag vast wel in de tuin...

 

Molletje is erg populair en in exposities al meerdere keren verkocht. Nu aan jou de kans om deze zelf te maken. Gemaakt in 2 dagdelen van elk ongeveer 4 uur. 

Molletje wordt gemaakt met Powertex klei en is geschikt voor buiten. Ervaring hoe je niet te hebben, ook niet het zijn van een crea bea. Laat je verrassen hoe het gaat om zoiets leuks te maken! Ik kan je vertellen... het gaat niet zoals jij denkt!

Een deel van de basis staat voor je klaar. We maken molletje in 2 dagdelen.

Dagdeel 1 duurt ongeveer van 9.00-14.00 uur.

Je mag zelf een boterham meenemen.

Dagdeel 1 is het maken van de molshoop en molletje zelf. Het dagdeel is tot een einde gekomen als molletje geheel in de basis staat.
Richtlijn hiervoor is 4 uur (uitloop is mogelijk). Omdat dit een nieuwe cursus is, zal de tijd die de eerste cursisten nodig hebben worden aangehouden als richtlijn. Dagdeel 2 is het verven. 

Je hoeft geen ervaring te hebben met kleien of met het materiaal Powertex. Je krijgt van mij stap voor stap begeleiding. Ik doe stap voor stap deze creatie met je mee. Je ziet precies wat de volgorde is, wat er gedaan moet worden etc. Ook een niet creatief persoon kan dit! Ik overtuig je graag. 

 

Molletje is zelf ongeveer 23 cm groot, de molshoop heeft onderaan een doorsnede van 30 cm. Onder molletje bevestigen we een ronde leisteen onder plaat zodat hij mooi stevig staat in de tuin / balkon of..... (optie*)

De molshoop die maken we met wrappers (stof verharder techniek).

 

In het 2e deel, wordt molletje geverfd. Dit gebeurt met Powertex poederpigmenten in combinatie met easy varnish (vernis). Na het uitharden van ongeveer 6 weken kan molletje buiten staan.

Tijdens de cursus krijg je onbeperkt koffie/thee en lekkers (koek/chocolade).