Prachtige LOOP EEND,  te leuk gewoon! 3/4 dag + los dagdeel

Deze soort eend wordt ook wel loopeend genoemd.

Deze eend maken we met powertex klei. Door de 2 componenten verharder in de klei en in  het verfsysteem is deze eend bijzonder geschikt om buiten neer te zetten. Powertex klei creaties gaan niet in een oven. Deze droogt aan de lucht. Doordat de klei wel tijd nodig heeft om uit te harden is ook deze cursus in 2 delen opgezet. Deze eend kun je met een gerust hard buiten neerzetten.  Het gehele jaar door! 

 

Cursus opzet:

Dag 1 (zie data hieronder genoemd) voor het maken van de basis. Een deel van de basis* heb ik al voor je gedaan. * deze basis laat ik je zien en je zult zeker versteld staan dat dit de basis is!

Tijdsbestek: aankomst 9.30 uur tot maximaal 15.00 uur.

Tussendoor krijg je belegde broodjes en drankje (melk/koffie/thee/fris) om de trek te stillen. Uiteraard genoeg koffie/thee/koek en chocolade tussendoor. 

 

Dag DEEL 2: in dagdeel 2 tijdsduur ongeveer 3 uur  wordt gebruikt om de eend te verven. 

De datum voor dit dagdeel spreken we met elkaar af op dag 1. Gemiddeld zit tussen dag 1 en dagdeel 2 > 1 week tot maximaal 10 dagen. Langer is niet mogelijk ivm uitharden van het materiaal. Hou hier in je agenda rekening mee. 

Het 2e dagdeel kan een ochtend/middag of avond zijn. De verf is gelijk droog en je creatie kan ook mee naar huis. Lijmen op een ondergrond die je hier aanschaft kan na ongeveer 2 weken. De klei in zijn totaliteit laten uitharden duurt ongeveer 6 weken. 

Hoe groot is deze creatie?


ter vergelijking.... een literfles limonade is ongeveer 31 cm. Deze eend meet (zonder de steen) 43 cm en is dus geen kleintje.
Een prachtige sculptuur in de woonkamer of voor buiten.

De lay out op de foto zal worden aangehouden, dat wil zeggen de vorm van deze creatie (geen vleugels). Dit type eend noem je een loopeend.

Je hoeft geen ervaren crea bea te zijn of ervaring te hebben met Powertex en/of klei.

De eend wordt naar wens geplaatst op een steen of leisteen cirkel. Deze keuze kun je overwegen als de eend niet goed zelfstandig kan staan. Dit komt mede door de manier waarop je de poten kleit. bij de 1 lukt het staand maken beter dan bij de ander. Hier ben ik dus heel eerlijk in.

Deze ondergronden (steen voorraad afhankelijk en leisteen plaatje) zijn inbegrepen in de prijs. Het lukt niet altijd om de eend los te laten staan. Uiteraard ben je vrij om zelf de eend thuis ergens op te lijmen. Dat kan op hout of steen. Dit kun je lijmen met een goede kit als je creatie helemaal is uitgehard. Zelf lijm ik veel met PolyMax transparante kit. 

 

CURSUSPRIJS:

de totale cursusprijs bedraagt 139 euro (betaling in 2 delen is mogelijk*). Voor dezelfde prijs volg je deze cursus ook alleen. 

Inbegrepen zijn:

- lesgeld voor de gehele cursus

- steen of leisteen plaat

- basis materialen = ondergronden / tape / folie

- klei materialen (powertex vloeibaar + stone art = klei > maak ik vooraf voor je klaar) en gebruik van tools

- lunch dag 1

- koffie/thee/lekkers

- verfpigmenten en vernis (demo hoe dit werkt op mijn loopeend die ik in dag 1 mee maak met jullie)

 

Data VOOR DAG 1 : 

 

deze cursus is te volgen van maandag tot en met zaterdag (overdag). 

Check beschikbaarheid in mijn agenda door te mailen naar info@creajuul.nl 

Tijden 9.30-15.30 uur (we zijn klaar als de eend geheel in klei staat).

Dagdeel 2 het verven, hiervoor spreken we met elkaar een datum af. Gemiddeld zit tussen dag 1 en 2 > 7-10 dagen. Neem je (telefoon)agenda mee. Dagdeel 2 kan ook op een avond ingepland worden.  

 

DOOR DE WEEK DATA PLAATS VOOR 4 PERSONEN. OP ZATERDAGEN PLAATS VOOR 3 PERSONEN, gestart wordt bij 2 personen ingeschreven op dezelfde datum. 

 

Aanmelden? Vragen? mail naar julietteschriek@ziggo.nl mag ook!

 

ge-update 11.01.2024

Eend op stenen ondergrond

 

 

 

Eend op leisteen ondergrond

TIP

In onze regio zijn vele B&B's te vinden. Zoals bij Kaasboerderij de Wilgen in Nigtevecht. Of de Weesper Koe in Weesp. Beide plaatsjes liggen naast mijn woonplaats. Je kunt dus je cursus ook combineren en er een korte vakantie van maken. Dag 1 je volgt bij mij de cursus en overnacht 's avonds ergens in de regio. Dag 2 je verkent de regio per auto of fiets (het is hier echt heeel mooi), je overnacht een laatste nacht in je accommodatie, dag 3 je komt terug naar mijn atelier om je creatie af te maken. Top toch? Een super leuke 3 daagse, mooie dingen gezien en een prachtig beeld mee naar huis! Wil je wat tips over accommodaties dan mail je gewoon even. 

 

 

* betaling van je cursus

Het is mogelijk om in 2 delen je cursus te voldoen.

Je betaalt bij aanvang van de cursus 50% van het totaalbedrag en bij dagdeel 2 (gemiddeld 7 tot maximaal 10 dagen later) de andere 50%. Dit geldt alleen voor een contante betaling. Wil je hiervan gebruik maken, vermeld dit dan even bij je aanmelding.

 

Uiteraard mag je ook het gehele bedrag in 1 x betalen. Dit kan per Ideal of contant. Contant op dag 1 en per Ideal voordat je de cursus bijwoont.