HOOGLANDER KOE in klei                   cursus 1 hele dag met lunch + los dagdeel

Een super leuke creatie deze prachtige hooglander. Deze creatie maken we geheel met Powertex klei. 

In het echt vind ik deze beesten helemaal geweldig! In mijn cursusaanbod is deze creatie een topper.

Gemaakt in een cursus opzet van 1 dag + los dagdeel. Je hoeft geen ervaring te hebben met boetseren of met powertex producten. Alles wordt je stap voor stap uitgelegd, sterker nog.. ik laat het je zien!

 

Een creatie die start vanaf een frame en met behulp van folie en tape de basisvorm krijgt. Dan gaan we door met klei. Nee niet alle sliertjes hoef je te kleien. Van oorsprong gemaakt met draadjes/sliertjes (stofstructuur) gedoopt in Powertex, bij Crea JUUL doen we het net even anders. Door het toepassen van klei wordt deze creatie een heuse sculptuur en een prachtig mooi beeld om te zien.

 

Aan het einde van de dag spreken we af wanneer de koe in de verf gezet wordt. Gemiddeld is dit 5 tot maximaal 10 dagen na dag 1. De sliertjes en klei is dan goed uitgehard om er met een kwast langs te gaan.

De verwachting is dat dit dagdeel ongeveer 2.5 tot 3 uurtjes duurt. We verven de koe in brons kleuren. De verf is gelijk droog. Je koe kan direct mee naar huis. De klei dient nog een aantal weken verder uit te harden maar is niet zacht!

Aanmelden? mail je gekozen datum door naar julietteschriek@ziggo.nl

 

De kosten voor deze compleet verzorgde cursus bedraagt: 98 euro all in.

Data dag 1: maandag 9 januari / dinsdag 17 januari / dinsdag 31 januari / donderdag 2 februari / zaterdag 4 februari / woensdag 15 februari / zaterdag 18 februari. Komen deze dat je niet gelegen? Er is altijd ruimte om in de agenda te schuiven. Mail je voorkeur data naar mij toe en ik kijk wat er mogelijk is. Je bent welkom van maandag tot en met zaterdag. 

Dagdeel 2 kan ook een avond zijn. De datum hiervoor stemmen we met elkaar af tijdens dag 1. 

Tijd eerste dag cursus is gepland om 9.15-16.30 uur. 

Eindtijden zijn richtlijnen omdat het moeilijk in te schatten is hoe lang een ieder er over doet. De cursus is klaar voor het eerste deel als de koe geheel in de klei staat. Dan volgt een week doch maximaal 10 dagen later dagdeel 2. In dit dagdeel gaan we de koe schilderen. De datum voor dit dagdeel stemmen we met elkaar af op dag 1. 

 

 

bericht ge-update 8.11.2022