HOOGLANDER KOE sculptuur in klei                   

cursus 1 hele dag met lunch + los dagdeel

Een super leuke creatie deze prachtige hooglander. Deze creatie maken we geheel met Powertex klei. 

In het echt vind ik deze beesten helemaal geweldig! In mijn cursusaanbod is deze creatie een topper.

Gemaakt in een cursus opzet van 1 dag + los dagdeel. Je hoeft geen ervaring te hebben met boetseren of met powertex producten. Alles wordt je stap voor stap uitgelegd, sterker nog.. ik laat het je zien!

 

Een creatie die start vanaf een frame en met behulp van folie en tape de basisvorm krijgt. Dan gaan we door met klei. Nee niet alle sliertjes hoef je te kleien. Van oorsprong gemaakt met draadjes/sliertjes (stofstructuur) gedoopt in Powertex, bij Crea JUUL doen we het net even anders. Door het toepassen van klei wordt deze creatie een heuse sculptuur en een prachtig mooi beeld om te zien.

 

Aan het einde van de dag spreken we af wanneer de koe in de verf gezet wordt. Gemiddeld is dit 5 tot maximaal 10 dagen na dag 1. De sliertjes en klei is dan goed uitgehard om er met een kwast langs te gaan.

De verwachting is dat dit dagdeel ongeveer 2.5 tot 3 uurtjes duurt. We verven de koe in brons kleuren. De verf is gelijk droog. Je koe kan direct mee naar huis. De klei dient nog een aantal weken verder uit te harden maar is niet zacht!

Aanmelden? mail je gekozen datum door naar julietteschriek@ziggo.nl

CURSUSPRIJS?

De kosten voor deze compleet verzorgde cursus bedraagt:

139 euro all in. 

All in betekent: frame, klei (powertex vloeibaar + stone art geeft klei, deze maak ik vooraf voor je klaar), gebruik tools, lesgeld dag 1 en dagdeel 2, lunch dag 1, afwerkmaterialen powertex verf en vernis, altijd onbeperkt koffie/thee en lekkers. 

 

WANNEER?

Data dag 1:

je kunt deze cursus boeken van maandag tot en met zaterdag. Dit is dan de datum voor de eerste dag of dagdeel. 

Tijden 9.30-15.30 uur (we zijn klaar als de koe geheel in klei staat).

Dagdeel 2 het verven, hiervoor spreken we met elkaar een datum af. Gemiddeld zit tussen dag 1 en 2 > 7-10 dagen. Neem je (telefoon)agenda mee. Dagdeel 2 kan ook op een avond ingepland worden.

Crea Juul heeft zomervakantie van 2-24 juni a.s. 

Met Pinksteren neem ik deel aan het Kunstevenement Weespers aan de Wand te Weesp.

 

Dagdeel 2 gaat in overleg qua planning, dit kan ook een avond zijn. De datum hiervoor stemmen we met elkaar af tijdens dag 1. Tussen 1 en 2 zit gemiddeld 1 week tot maximaal 10 dagen. Hou hier rekening mee als je je aanmeldt.

Tijd eerste dag cursus is gepland om 9.15-16.30 uur. 

Eindtijden zijn richtlijnen omdat het moeilijk in te schatten is hoe lang een ieder er over doet. De cursus is klaar voor het eerste deel als de koe geheel in de klei staat. Dan volgt een week doch maximaal 10 dagen later dagdeel 2. In dit dagdeel gaan we de koe schilderen. De datum voor dit dagdeel stemmen we met elkaar af op dag 1. 

 

 

 

update 21.04.2023 AG+PR