Gedenkmonumenten voor personen of dieren

 

U vindt op deze pagina een 5 tal gedenkmonumenten. Scroll naar beneden en naar rechts om alle gedenkmonumentjes te zien. In alle gedenkmonumenten passen kleine hoeveelheden as in een koker, buisje of klein zakje. Bij elk monument staat een foto geplaatst. Alles wordt met de hand gemaakt. Kleurafwijkingen vanaf de foto zijn mogelijk. Uiteraard wordt het voorbeeld zoveel mogelijk aangehouden. Leest u rustig de mogelijkheden door. Vragen kunt u stellen door mij te mailen, zie gegevens hiervoor op de contactpagina.

 

Gedenkmonument 1 

Gedenkmonument grote Vlinder op bol op metalen staander of leisteen plaatje OF uitvoering met alleen kleine vlinders (deze is zonder de grote vlinder)

Dit gedenkmonument waarvan de bol een doorsnede heeft van 15 cm wordt voorzien van een grote vlinder bovenop. Het geheel wordt voorzien van Powertex klei en na droging hiervan in kleur gezet. De kleurstelling is in overleg te bepalen maar ook kan de kleurstelling van de foto / voorbeeld worden aangehouden).

Indien gewenst kan er tekst op de bol geschreven worden (handgeschreven) en / of een datum. De bol staat desgewenst op een metalen staander of leisteen onder plaatje.

In deze bol wordt een kleine hoeveelheid as geplaatst. Dit kan in een flesje, kokertje of buisje worden aangeleverd. Vooraf wordt dit in de bol geplaatst. U ontvangt hiervan een foto. Dan wordt de bol gesloten.        

Dit gedenkmonumentje is gemaakt met een bol (hol) diameter 15 cm. De uitvoering is conform de foto, keuze uit met of zonder staander (zie tekst hieronder).

Ook mogelijk zonder de grote vlinder en rondom en op de bol kleine vlindertjes.

 

Prijzen gedenkmonument 1

Gedenkmonument bol met enkele grote Vlinder

Op metalen staander of leisteen plaatje

Bol doorsnede 15 cm                                                           319 euro op leisteen                                                                                                               plaatje

                                                                                                  310 euro op metalen

                                                                                                       staander                

                                                                                                                                  

Bij deze uitvoering is het mogelijk tekst op de bol te plaatsen.

Dit wordt met de hand geschreven. Goud of zilver kleur. Geen kosten extra.

                                                                                                                

 

Gedenkmonument bol met alleen met kleine vlindertjes

(zonder tekst) 

Op metalen staander of leisteen plaatje

Bol doorsnede 15 cm                                                            285 euro op leisteen

                                                                                                                  plaatje

                                                                                               

 

 

Gedenkmonumentje met alleen grote vlinder (eventueel met tekst). Dit model heeft als ondertoon de kleur donkergroen, hier overheen gezet is turquoise en afgebrusht met een mooie brons kleur goud. In dezelfde kleur goud wordt ook de tekst aangebracht. 

Gedenkmonumentje met alleen kleine vlinders. Aantal vlinders op foto werd door opdrachtgever aangegeven. Onderstaand model is in de tinten turquoise gemengd met wit en afgebrusht met goudkleur. 

Gedenkmonument 2

Gedenkmonument Vlinder op steen (as alleen door middel van verwerking in klei)

De grote vlinder wordt met speciale lijm vastgezet op een natuursteen kei/steen. De vlinder wordt gekleid met Powertex klei. Deze kan buiten en binnen staan. De steen is vooraf uit te kiezen. Het is bij deze creatie mogelijk om as in de klei te verwerken. Een kleine hoeveelheid van de as wordt door de klei gedaan en hiermee wordt de vlinder bekleid. U kunt ook de vlinder zonder as bestellen, puur als gedenkmonumentje. Prijs van deze staat hierboven vermeld (bol met alleen kleine vlindertjes).

 

Prijzen gedenkmonument 2 Vlinder op steen 

Gedenkmonument Vlinder op steen. De steen kunt u vooraf uitzoeken middels foto of bezoek aan atelier. Hierin wordt geen as verwerkt, dit is puur een gedenkmonument om te plaatsen bij een urnen graf. 

Geschikt voor binnen en buiten                                          195 euro

 

 

As in klein verwerken is mogelijk. Wilt u hier meer over weten, stel de vraag via mail of bel mij even. 

 

Gedenkmonument 3 

Gedenkmonument grote Vlinder op bol met kleine vlinders OF alleen kleine vlinders

Dit gedenkmonument  wordt gemaakt op een bol van 20 cm. De vlinder wordt hierboven op geplaatst en rondom deze vlinder worden diverse kleine vlinders gekleid. Deze bol wordt gelijmd op een leisteen onderplaatje (vierkant). Hierdoor heeft deze bol een stabiele onderkant. Ook in deze bol kan een hoeveelheid as worden geplaatst. Deze bol heeft iets meer binnen inhoud dan de bol bij gedenkmonument 1. De bol wordt na plaatsing van de as gesloten (u kunt deze niet meer openen). 

De kleuren op de foto / voorbeeld zijn bronslook gemaakt. Dat wil zeggen dat de kleuren groen, turkoois, diverse goud hierin verwerkt worden.

Algemeen:

U kunt in overleg met mij uw voorkeurskleuren aangeven. Ik zal ernaar streven deze zo mooi mogelijk te maken.

Elk monumentje wordt met de hand beschilderd. Kleurafwijkingen zijn mogelijk. De verf is weerbestendig. De levertijd van monumentje 1 en 2 is 3 weken na schriftelijke opdracht. De levertijd van monumentje 3 is 4 weken na schriftelijke opdracht. Mocht hier een verandering in komen, dan wordt u hier uiteraard van in kennis gesteld.

 

De kleuren kunnen in overleg gemaakt worden. Foto toont uitvoering 20 cm bol met grote vlinders en kleine eromheen. Opzet kleuren is met turquoise, brons tinten en goudpigmenten.

 

Prijzen gedenkmonument 3

Gedenkmonument bol met grote Vlinder en met kleine vlinders

bol doorsnede 20 cm  

zonder ondersteuning onderkant, steunt op onderkant bol   395 euro

 

 

Gedenkmonument met alleen kleine vlinders

Bol doorsnede 20 cm     

zonder ondersteuning onderkant, steunt op onderkant bol   325 euro

 

Met leisteen onder plaatje + 15,-- euro.

Gedenkmonument 4

Hartdoosje gedecoreerd  

In dit doosje is het mogelijk een kleine hoeveelheid as te bewaren. Dit kan in een buisje of flesje met een maximale afmeting van 2 tot 2.5 cm hoog en maximaal 4 tot 5 cm lang. 

Heeft u twijfels over de afmeting, stuur met de mail een foto. Dan kan ik kijken of het past.

Het hart wordt gedecoreerd met vlinders, bloemen en blaadjes en afgewerkt in de kleuren :

turquoise / wit / licht en brons goud. 

Ook dit monumentje wordt handgemaakt met klei en hierdoor is variantie in vergelijking met de foto mogelijk.

Het hart doosje zelf heeft een afmeting doorsnede 14 cm en 8 cm hoog.

 

Prijs gedenkmonument 4 Hartdoosje

Prijs voor hartdoosje gedecoreerd                                              195 euro

Qua decoratie wordt zoveel mogelijk het foto voorbeeld aangehouden maar het is handgemaakt, klein afwijkingen zijn hierin mogelijk.

Heeft u zelf een idee voor de layout deel deze gerust met mij. Dan kan ik kijken of dit realiseerbaar is. 

 

In tegenstelling tot de overige monumentjes is deze prijs lager. Dit komt omdat u zelf de as plaatst nadat u het hart heeft ontvangen. De andere monumentjes, daarvan wordt de as vooraf aangeleverd en door mij in het monumentje geplaatst en met klei dichtgemaakt. U ontvangt een foto van mij zodat u weet dat de as ook daadwerkelijk in het monumentje is gezet. 

 

Gedenkmonumentje 5

Vlinder in Cirkel

In deze creatie wordt de as verwerkt in de bodemplaat van het frame. Deze bodemplaat is hol en hier past in een plastic zakje een kleine hoeveelheid as. Daarna wordt deze met klei dichtgemaakt. 

Over het frame en de vlinder (dit is een soort mal waarmee gewerkt wordt) wordt een hoeveelheid klei verwerkt. Deze worden vervolgens afgewerkt met Powertex poederpigmenten gecombineerd met vernis. Het frame wordt afgewerkt in antiek goud bronzer en de vlinder wordt geschilderd in de kleuren turquoise, wit, brons.. Deze combinatie geeft een prachtig en diepe kleurschakering. Zie foto's. Ook is het mogelijk deze aan te passen aan uw wensen. 

Dit monumentje heeft een duidelijke voor- en achterkant. Foto 1 toont voorkant, foto 2 toont achterkant. Indien gewenst kunnen beide zijdes gelijkt gemaakt worden dus met een structuur in de klei. 

Prijs gedenkmonument 5 Vlinder in cirkel

De prijs voor dit gedenkmonument enkelzijdig (dus met een voor en achterkant)  bedraagt 319,-- euro. Voorkant zoals getoond op de foto.

 

De prijs voor dit gedenkmonument enkelzijdig met in de klei een kleine hoeveelheid as vermengt bedraagt 395,-- euro. 

 

Levertijd vanaf schriftelijke opdracht 3 weken.

Afhalen of verzenden.

 

 

achterkant in gladde afwerking 

detailfoto 

 

Wilt u as laten verwerken in een van deze gedenkmonumenten? Staat dit er niet bij vermeldt? Neem dan even via de mail contact met mij op. Ik laat u dan de kosten vrijblijvend weten.

 

 

 

 

 

 

Ge-update 29032023