Grote UIL voor in de TUIN           2 x dagdeel à 4 uurtjes

De meest grappige creatie voor binnen of buiten!

Deze uil gemaakt met Powertex klei kun je in de leukste kleurtjes verven (of heel naturel) en in de tuin zetten of je balkon ermee opfleuren! Zelfs in de wintermaanden kunnen deze buiten staan. Je krijgt er van mij een metalen pin bij waar je de uil op plaatst en vervolgens in de grond steekt. Uiteraard mag je 'm ook gewoon binnen zetten. 

 

In het eerste deel maken we de basis van de uil met klei. Dit neemt een dagdeel (4 uurtjes) in beslag. Dan laten we deze creatie maximaal 10 dagen drogen en gaan we in dagdeel 2 (ook 4 uurtjes) de uil kleuren met powertex verfsysteem.

Door de verharder in Powertex klei en de vernis in het verfsysteem wordt de uil super hard en watervast.

 

 

Hieronder vind je de data waarop dagdeel 1 start. Maak hieruit een keuze. Dagdeel 2 stemmen we met elkaar af als je hier bent. Dit kan ook weer een ochtend of avond zijn. Dagdeel 2 delen worden niet op zaterdagen ingepland tenzij er genoeg ruimte in de agenda is. 

 

BeschrijvingDeze uil voor in de tuin meet ongeveer 23 cm hoog (foto hier rechtsboven getoond, zie hoe deze groot deze uil is waarbij cursisten het resultaat van hun uil vasthouden).  De uil kan op een metalen pin of stevige stok geschoven worden (niet inbegrepen in de cursus prijs maar te koop bij de bouwmarkt als draadeind). 

Powertex klei maak ik vooraf. Deze komt tot stand met vloeibare Powertex tezamen met Stone Art poeder. Mix je deze door elkaar dan krijg je klei. Door de 2 componenten verharder in Powertex,  hard de klei vanzelf uit. Mede door de verharder is deze klei super geschikt om buiten creaties mee te maken. Het verfsysteem van Powertex zorgt nog voor extra waterdichtheid en kleurvastheid. Gegarandeerd jaren plezier van je creatie. Bij deze creatie wordt gebruik gemaakt van 2 soorten klei. Een klei die niet craquleert (eigenlijk kleine scheurtjes maakt) en een die het wel doet. Dit geeft een leuk effect op het lijfje van de uil.

 

Cursusprijs compleet alle basis en afwerkmaterialen  85 euro, incl. onbeperkt koffie, thee en lekkers op beide dagdelen. Exclusief metalen pin om de uil op te zetten voor buiten. 

 

Super leuk in je tuin of balkon maar ook leuk voor onderwijsinstanties om de tuin op te vrolijken bijvoorbeeld. Zeker in deze tijd van het jaar, want ook dan kan deze gewoon buiten blijven staan.

 

Data voor het EERSTE DEEL:  

vrijdagochtend 10 maart / zaterdagochtend 11 maart / donderdagavond 16 maart / vrijdagochtend 17 maart / woensdagochtend 22 maart / vrijdagochtend 24 maart / zaterdagochtend 25 maart. Liever een middag? Een ander dagdeel / dag? Er is altijd ruimte in mijn agenda om te schuiven, mail gerust even door wanneer je graag zou willen komen (liefst 2 of 3 opties). Ik laat je weten wat mogelijk is. 

 

Hou er rekening mee dat er nog een 2e dagdeel aan vast zit. Dit dagdeel is gemiddeld 7 doch uiterlijk 10 dagen na dagdeel 1. De datum hiervoor stemmen we met elkaar af tijdens dagdeel 1. Dagdeel 2 vindt plaats in een ochtend, middag of avond. Ongeveer 3.5 uur. 

 

Per keer kunnen er maximaal 4 mensen meedoen. Overleg met mij als je met meer mensen bent. Je kunt deze cursus ook alleen volgen. 

 

 

 

ge-update 29.02.2023 AGPR

TIJDEN:

dagdeel 1 voor data genoemd hiernaast in de ochtenden starten we om 09.00-13.00 uur, de avonden starten om  18.30-22.30 uur. Hou altijd rekening met uitloop van tijd. Gebeurd soms...

 

Meedoen? of je wilt iets vragen? mail mij via julietteschriek@ziggo.nl . Je ontvangt per omgaande een bericht terug.