OORWURM hotel  Kikker (2 x dagdeel) gemaakt met Powertex klei

Tijd voor de tuin.... tijd voor beestjes??????

Nu de zon weer volop schijnt, alle bomen weer uitlopen, is niets leukers dan gezellig weer dingen in de tuin te gaan doen.

Helaas steken ook bladluis en andere ongewenste gasten hun kopjes op in de tuin. Daar zit je nou net niet op te wachten.

Een mooie oplossing hiervoor is een OORWURM HOTEL. Veel mensen vinden oorwurmpjes maar eng. Maar ze zijn bijzonder nuttig. Want als jij lekker in je bedje ligt, worden zij wakker en gaan op pad... juist, zoeken naar bladluis etc.

Nu kun je voor ongewenste diertjes naar een spuitbus grijpen maar dat is natuurlijk niet zo best voor het milieu.

De oplossing is simpel, dit fraaie onderkomen. Een potje met hooi of stro erin. 

Ik noem deze het oorwurmhotel. 

 

 

Ik maakte deze in een grappige uitvoering want het origineel is gewoon een potje op zijn kop op een stok met stro of hooi erin (vinden die oorwurmpjes een lekker bedje namelijk). Maar zeg nou zelf, gedecoreerd is toch veel leuker!

En dan maak je dit ook nog eens helemaal zelf! Blij toch?

De cursus opzet is 2 dagdelen. Dagdeel 1 dan maken we het kikker in klei. Handig voor mij als je bij aanmelden even aangeeft welke lay out je wilt gaan doen. Dan droogt deze creatie gemiddeld 5 - 10 dagen en doen we dagdeel 2. Dagdeel 2 is het verven. Neemt ongeveer 3 tot 3.5  uurtjes in beslag. Verf is gelijk droog en je potje ready to go!

 

Prijs:

De cursus kost 82,50 euro voor 2 dagdelen, inclusief onbeperkt koffie/thee/ koek en lekkers. Je plaatst deze zelf op een metalen pin of stok. Deze is niet inbegrepen in de prijs (draadeind te koop bij een bouwmarkt).

 

Prijs is inclusief alle materialen om deze creatie te maken (ondergrond potje, Powertex klei, Powertex verfpigmenten, basis materialen, gereedschap, lesgeld voor 2 dagdelen, koffie/thee/fris/lekkers).

 

 

 

 

 

Ge-update 20.05.2024

WANNEER?

vrijdag 21 juni / zaterdagochtend 22 juni / dinsdagochtend 25 juni /zaterdagochtend 29 juni / woensdagavond 2 juli / zaterdagochtend 6 juli.

Er is plaats voor maximaal 4 personen per datum. 

Tijden voor beide dagdelen geldt: ochtend 9.00-13.00 uur / avond 18.30-22.30 uur.

 

Eindtijden zijn richtlijn, we stoppen als je creatie in de klei staat.

Dagdeel 2 het verven van deze creatie kan op een ochtend/middag of avond. We stemmen dit met het groepje waarin je zit af tijdens dagdeel 1.

 

Kom je van ver.. dan kun je de ochtend cursus ook verlengen met een lekkere lunch. De kosten hiervoor zijn 12.50 euro pp en wordt geserveerd in onze gezellige woonkeuken. 

 

Meld je aan door je gegevens te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl 

 

 

 

 

Powertex klei?

 

Powertex is een verharder die in combinatie met een poeder (stone art) een klei vormt. Deze klei heeft een watervast vermogen en is bijzonder geschikt voor buiten. 

Deze klei hoeft niet te worden afgebakken in een oven. Droogt aan de lucht. Zal ook niet krimpen na drogen.

Het verschil is met alle lucht drogende kleien dat deze ook buiten kan staan. Geen invloed door weersinvloeden.

We beschilderen deze creaties dan ook niet met acrylverf maar met Powertex poederpigmenten en gecombineerd met vernis is je buitencreatie sterk en kan deze lang buiten staan.