VOGELTJES OP TAK       cursus 1 dag met lunch

In deze cursus maken we op een frame en boomstam (laatstgenoemde telkens variërend voor wat betreft uiterlijk, ter plaatse te kiezen) een creatie met allemaal gezellige vogeltjes.

Er kunnen 4 of max.  5 vogeltjes op de boomstam zitten. De vogeltjes die je maakt voor onderop krijg je los mee. Doordat er nog vocht in de klei zit is het niet mogelijk deze vast te lijmen. Na een paar dagen zijn deze vogeltjes genoeg uitgehard om ze zelf met een alles lijm of kit op de onderplaat te bevestigen. Je kunt maximaal 6 vogeltjes maken. Er worden 4 vogeltjes gemaakt in verschillend formaat. Vogeltje 5 en/of 6 kun je zelf kiezen welke maat je daarbij zet. 

Verrassend voor velen is hoe de vogeltjes tot stand komen. Powertex creaties worden veelal met diverse ondergronden tot stand gebracht. Dat kunnen zijn, styropor (piepschuim) vormen, frames met ijzer maar veelal wordt de ondergrond gemaakt met folie en tape. Hier wordt de basis mee gevormd en vervolgens wordt deze gekleid.

De klei komt tot stand met vloeibare powertex te mixen met een cellulose poeder genaamd Stone Art. Mix je deze 2 in de juiste verhouding met elkaar dan ontstaat er klei. Klei die ik voor de cursus al heb voorbereid.

De klei is in staat weersinvloeden te weerstaan, dus je creatie kan vaak ook buiten staan. Dit is mede afhankelijk van de ondergrond.

Aangezien deze op een metalen frame kan staan is je creatie ook geschikt voor buiten.

Echter in verband met omwaaien adviseer ik altijd deze vast te lijmen op een tegel.

 

Je dag begint met koffie/thee en lekkers en uitleg. Dan starten we met het maken van de eerste vogeltjes.

Je krijgt tot aan de lunch tijd om je vogeltjes in de basis te zetten en te kleien. Dat aantal is niet altijd voor iedereen gelijk. We proberen in ieder geval 4 vogeltjes af te hebben, vaak lukt ook vogeltje nummer 5 niet altijd lukt vogeltje nummer 6.

Maar beter om een aantal mooie vogeltjes te hebben dan sjeesen naar 6 en niet mooi afgewerkte creaties, zeg ik altijd maar.

Na de lunch gaan de vogeltjes in de verf. Hiervoor gebruiken we de brons look techniek, die op verschillende manieren kan. Ik laat je zien wat mogelijk is, jij kiest daaruit je voorkeur. Wil je de vogeltjes in kleurtjes schilderen dan kan dit ook. Een bont geheel van kleurtjes is voor de echte kleurfanaten onder ons! 

 

De prijs voor deze hele dag, inclusief koffie/thee/lekkers, LUNCH EN ALLE materialen/frame etc. bedraagt 89,50 euro.

 

Data: maandag 28 juni / donderdag 1 juli /dinsdag 20 juli / zaterdag 21 juli (plaats voor 3 p) / **** zomersluiting van 24/7 tot en met 15/8 ***** / vrijdag 20 augustus / donderdag 26 augustus / maandag 6 september / zaterdag 11 september ((plaats voor 3 p) / dinsdag 14 september / zaterdag 18 september (plaats voor 3 p).

Tijd van 9.15- ongeveer 17.00 uur. Maximaal aantal personen per datum 4. Gestart wordt bij 2 personen ingeschreven op dezelfde datum. 

LET OP OP ZATERDAGEN IS ER PLAATS VOOR 3 P IPV 4 P.

 

*** Komen deze data je niet uit? Bij Crea JUUL kun je ook zelf een datum voorstel doen (per mail). Zelf een datum voorstel doen is mogelijk vanaf 2 personen. Mogelijk om een cursus te laten inplannen van maandag tot en met zaterdag. Op zondag geen cursussen. 

 

Je meldt je aan door te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl