Sculptuur Moeder en kinderen MY CHILDREN AND ME

Deze sculptuur maak je in 2 losse dagdelen. Dagdeel 1 neemt ongeveer 5 uurtjes in beslag. Dagdeel 2 ongeveer 3-4 uurtjes.

Tijdens dagdeel 1 serveer ik een lekker soepje met wat hartige hapjes erbij.

De opbouw van deze creatie is het eerste wat je gaat maken. Verrassend hoe deze tot stand komt. Een ding kan ik je vast verklappen.... we verwerken in ieder geval een frame in deze creatie. Nadat de basis gevormd is, starten we met het kleien van de figuren. We werken met Powertex klei (hoeft niet in de oven). Klei die ik vooraf al heb bereid. We werken met 2 verschillende klei structuren. Ook de jurk van de moeder gaat geheel in klei (op de foto is dat niet zo). 

Je hoeft niet perse crea bea te zijn of ervaring te hebben met klei(en) of met Powertex. 

Je kunt deze zo maken als het voorbeeld met 2 kinderen (in dit geval jongen/meisje), maar je kunt ook de kinderen veranderen naar meisje/meisje - jongen/jongen. De kracht van deze sculptuur zit 'm  in de verschillende vormen maar ook door de verschillende lengtes van de figuren.

Dit beeld bestaat uit 3 personen. Hierop is geen variant mogelijk. De basis moeder, 2 kinderen wordt hiervoor aangehouden.

Omdat er gewerkt wordt met powertex klein in bronskleur zijn in dit beeld de gezichtjes zo gelaten. Uiteraard kun je de gezichtjes ook in lichtere/blanke huidskleur verven.

Het eerste dagdeel beslaat ongeveer 5 uur. We beginnen om 9.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Echter kunnen we dit beeld pas "loslaten" als deze geheel in klei staat. Dan is het belangrijk dat het een aantal dagen krijgt om te drogen. Meestal zit er tussen dagdeel 1 en dagdeel 2 (het verven) minimaal 7 tot maximaal 10 dagen.

Je kunt het beeld in meerdere kleuren maken. Ik vertel en laat je dit allemaal zien.

 

Cursusprijs: in de cursus inbegrepen > alle basismaterialen, zoals frame etc alsmede alle klei- en verfmaterialen. Kopje soep met hartige snacks, onbeperkt koffie/thee en lekkers.

Totaal prijs cursus bedraagt 95 euro.

 

Data dagdeel 1 (dagdeel 2 stemmen we met elkaar af):

deze cursus kun je weer volgen vanaf 1 juni 2021. Je kunt mij mailen om een datum af te spreken. Max. 3 per personen per keer. Mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Je spreekt met mij een datum af voor het eerste deel. Het 2e deel stemmen we met elkaar af als je hier bent. Tijd zie boven. 

 

LET OP: er kunnen slechts 2 tot max 3 cursisten per datum meedoen !

Komen de data niet uit? Je bent met 2 personen, informeer voor mogelijkheden via de mail.

Corona / aanmelden en de rest.....

Over corona lees je meer op de hoofdpagina. Aanmelden graag via mail julietteschriek@ziggo.nl