SCULPTUUR RELAXED

Het maken van een sculptuur. Durf jij het aan?

Tja, lijkt me heel moeilijk, denk je misschien. Of.. zou best willen weten hoe je dat doet.

Je hoeft hier niet bang te zijn dat je met een mislukte creatie naar huis gaat. Alles wordt je stap voor stap uitgelegd. Natuurlijk is het de bedoeling dat je trots bent, trots op wat je gemaakt hebt. Wellicht wel de eerste keer dat je zoiets doet? Valkuilen zijn er niet, wel genieten van hetgeen onder je handen ontstaat. Een geweldig proces waarbij het groeit, jij groeit. Ga de uitdaging een keer aan, geef je mening daarna.. ik durf te wedden dat je niet geweten had dit in je te hebben. En dat je trots bent! Op jezelf! Hoe goed is dat!

 

 

 

 

 

 

 

 

DEZE DATA ZIJN VOOR DAG 1, maak je keuze: woensdag 29 september / donderdag 7 oktober / dinsdag 26 oktober / zaterdag 30 oktober. 

Liever een andere dag? Overleg via de mail wanneer je wilt komen. Voorwaarde voor een datum naar keuze is dat je je met 2 personen kunt aanmelden.

 

Tijd 9.30 - 16.30 uur  (uitloop max. 30 minuten). Deze tijd is een richtlijn, eerder kan ook. Het ligt er helemaal aan hoe "snel" iedereen de basis klaar heeft. 

LET OP: Door de week is er plaats voor 5 personen. Op zaterdagen slechts plaats voor 2 personen. De cursus start wanneer er 2 personen voor dezelfde datum staan ingeschreven. 

 

Wil je meedoen? Mail je aanmelding door naar julietteschriek@ziggo.nl

Een beeld maken met Powertex klei technieken.

Dat zou ik graag eens leren maar dan heb je vast ervaring nodig...  nee hoor! 

Op een frame maken we eerst een basis en deze kleien we in het geheel.

Dan volgt het maken van het figuur. Ook dit is een basis onderdeel dat weer in klei wordt gezet. Dan maken we het geheel in positie klaar.

Voor het maken van deze basistechnieken / klei technieken hebben we ongeveer een dag nodig. 

Deze dag is inclusief een lekkere lunch. 

Aan het einde van de dag staat je sculptuur in klei. Omdat het de creatie zeker ten goede komt, de klei in een pre-uithardingsfase te laten komen, vind er nog een dagdeel 2 plaats.

Dagdeel 2: 
Dag DEEL omdat dit plaatsvindt in een ochtend, middag of avond en een tijdsduur heeft van maximaal 4 uur.
In dit dagdeel gaat je beeld in de verf. Gekozen is om dit in een bronslook effect te doen.

Uiteraard leer ik je daar ook de weg in te vinden! Spannend!
We stemmen de datum hiervoor af met elkaar tijdens dag 1. Gemiddeld zit er tussen de eerste dag en het 2e dagdeel 5-10 dagen. Na dagdeel 2 is de verf droog en kan je beeld mee naar huis. Powertex klei heeft hierna zeker nog 4 weken nodig om helemaal uit te harden. Dit betekent niet dat je beeld zacht is maar het uithardingsproces gaat van binnenuit nog even door. 

Beeld afmetingen hoogte staander 13 cm. Liggend deel 50 cm in gebogen vorm.

 

Totale cursusprijs (alle basis- en afwerkmaterialen, frames, staander, lunch, koffie/thee en lekkers) bedraagt 129,95 euro. De cursusprijs bedraagt per 1 oktober 149 euro. 

 

 

AANKONDIGING:

Vanwege het feit dat leveranciers van Powertex en basismaterialen per 1 oktober 20% prijsverhoging doorvoeren, ben ik helaas genoodzaakt mijn cursusprijzen per 1 oktober a.s. te verhogen. 

Dit betekent dat er gemiddeld 10 tot 20% verhoging gaat plaatsvinden. Per cursus wordt vermeld wat de prijs vanaf 1 oktober gaat worden. De verhoging is per cursus bepaalt en hangt af van de hoeveelheid Powertex materialen en welke ondergronden voor een creatie worden gebruikt. Hierdoor zal de ene cursus duurder worden dan de andere. 

Reserveer je je cursus voor eind september, dan kun je nog meedoen voor de oude cursusprijs ook als dit betekent dat je de cursus in oktober of november volgt. Deze regel is alleen toepasbaar bij aanmeldingen tot 30 september en geldig op cursussen gepland in de maanden oktober en november 2021 (geldt niet voor kerstworkshops).  

Reserveer je na 30 september dan betaal je de prijs zoals genoemd vanaf 1 oktober.