VLINDER OP STEEN (LET OP: tijdelijk in prijs verlaagd)

Gemaakt in 2 x dagdeel. Dagdeel 1 maken van de basis, tijdsduur ongeveer 4 uurtjes. Dagdeel 2 het verven (gemiddeld 7 tot 10 dagen later), tijdsduur ongeveer 3 uurtjes.

De vlinder verwerkt in deze creatie is een standaard mal. Door gebruik hiervan blijft de vorm mooi in takt en sierlijk.

We bewerken deze mail met powertex klei. Hiermee zijn vele mooie structuren te maken. Deze klei is al voor je gemaakt. Klei dit ontstaat door Powertex vloeibaar te mengen met Art Stone poeder. Deze combi geeft een mix die zelf uithardt en niet nodig is om in een oven af te bakken. Wel zo fijn, want wat je maakt is wat zo blijft. 

Je kunt de vlinder in elke prachtige kleur schilderen. Hiervoor gebruiken we powertex verfpoeders gecombineerd met een vernis. Het gehele powertex systeem is erop gebaseerd dat creaties buiten kunnen staan. De 2 componenten verharder in de powertex zelf en hierbij het verfsysteem zorgen voor een creatie die alle weersinvloeden kan weerstaan. Top niet?

 

De steen kies je ter plaatse uit, er zijn diversen om uit te kiezen.

De cursus is opgezet in 2 dagdelen van elk ongeveer 3 uur. In dagdeel 1 gaat je vlinder in de klei, in het 2e dagdeel (na max 10 dagen drogen) gaat deze in de verf. Na verven is je vlinder gelijk droog. Echter zal deze nog niet hechten op de steen bij het lijmen ervan. Dit komt door de toevoeging van vernis tijdens het verven. Na 1 week droging kan deze vastgelijmd worden op je steen. Je krijgt van mij in een potje lijm mee die je hiervoor kunt gebruiken.  Deze lijm heeft dan nog 3 dagen nodig om goed vast te zetten op de steen. Daarna kan deze (eventueel) naar buiten. 

 

Deze steen heeft ook een mooie symboliek om bijgezet te worden op een graf of urnenplaats.

 

Je hebt 2 keuzes voor wat betreft de lay out van de vlinder....

met platte vleugels zoals de foto's tonen of met hoge vleugels (opstaande vleugels).

Graag bij aanmelden even aangeven welke lay out je graag wilt doen!

 

Data hieronder genoemd zijn voor dagdeel 1.

bepaal zelf wanneer je wilt komen. Mail je data door en ik kijk of dit kan in mijn planning. Te volgen op door de week dagen en zaterdagen. Zaterdag alleen in de ochtenden, door de week ochtend of avond. 

 

Tijden ochtend 9.30-13.00 u  / avond 19.00-22.30 u .

Dagdeel 2 het verven wordt met je afgestemd als je er bent tijdens het 1e dagdeel. Dit kan een ochtend/middag of avond zijn. Gemiddeld 1 week doch maximaal 10 dagen na dagdeel 1. Dit in verband met uitharden van de klei.  

Tijden zijn richtlijn uitloop half uur korter of langer is altijd mogelijk. Gelieve hiermee rekening te houden.

 

Prijs voor gehele cursus inclusief alle materialen, steen, veel lekkers/koffie/thee bedraagt 62,50 euro. 

Vanaf 1 oktober bedraagt de cursusprijs 72,50 euro. 

 

 

Aanmelden doe je door te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl

 

Aanmelden in corona tijd... lees hierover alles op de hoofdpagina van de website.