Grote UIL voor in de TUIN           2 x dagdeel à 4 uurtjes

De meest grappige creatie voor binnen of buiten!

Deze uil gemaakt met Powertex klei kun je in de leukste kleurtjes verven (of heel naturel) en in de tuin zetten of je balkon ermee opfleuren! Zelfs in de wintermaanden kunnen deze buiten staan. Je krijgt er van mij een metalen pin bij waar je de uil op plaatst en vervolgens in de grond steekt. Uiteraard mag je 'm ook gewoon binnen zetten. 

 

In het eerste deel maken we de basis van de uil met klei. Dit neemt een dagdeel (4 uurtjes) in beslag. Dan laten we deze creatie maximaal 10 dagen drogen en gaan we in dagdeel 2 (ook 4 uurtjes) de uil kleuren met powertex verfsysteem.

Door de verharder in Powertex klei en de vernis in het verfsysteem wordt de uil super hard en watervast.

 

 

Hieronder vind je de data waarop dagdeel 1 start. Maak hieruit een keuze. Dagdeel 2 stemmen we met elkaar af als je hier bent. Dit kan ook weer een ochtend of avond zijn. Dagdeel 2 delen worden niet op zaterdagen ingepland tenzij er genoeg ruimte in de agenda is. 

 

BeschrijvingDeze uil voor in de tuin meet ongeveer 23 cm hoog.  De uil kan op een metalen pin geschoven worden (inbegrepen in de cursus prijs). 

Powertex klei maak ik vooraf. Deze komt tot stand met vloeibare powertex tezamen met Stone Art poeder. Mix je deze door elkaar dan krijg je klei. Door de 2 componenten verharder in Powertex,  hard de klei vanzelf uit. Mede door de verharder is deze klei super geschikt om buiten creaties mee te maken. Het verfsysteem van Powertex zorgt nog voor extra waterdichtheid en kleurvastheid. Gegarandeerd jaren plezier van je creatie. Bij deze creatie wordt gebruik gemaakt van 2 soorten klei. Een klei die niet craqueleert en een die het wel doet. Dit geeft een leuk effect op het lijfje van de uil. 

 

Cursusprijs compleet alle basis en afwerkmaterialen  85 euro, incl. onbeperkt koffie, thee en lekkers op beide dagdelen. Exclusief metalen pin om de uil op te zetten voor buiten (meerprijs 5 euro).  

 

Super leuk in je tuin of balkon maar ook leuk voor onderwijsinstanties om de tuin op te vrolijken bijvoorbeeld. Zeker in deze tijd van het jaar, want ook dan kan deze gewoon buiten blijven staan.

 

Data voor het EERSTE DEEL:  GESTART WORDT VANAF 1 FEBRUARI 2022

om het in deze tijd handiger voor je te maken, vind je hier geen data planning terug. 

Je kunt inschrijven voor deze cursus op maandag tot en met zaterdag (alleen de ochtenden). Ik start weer met deze cursus vanaf 1 februari a.s. Je kunt een aanvraag indienen voor een datum in de ochtend of in de avond. Dagdeel 2 is het verven, deze datum overleggen we als je hier bent.

Kom je met 2 personen overleg dan met mij via de mail wanneer het jullie uitkomt.

 

Per keer kunnen er maximaal 4 mensen meedoen. Overleg met mij als je met meer mensen bent. 

 

Tijden 09.00-13.00 uur / 18.30-22.30 uur. Hou altijd rekening met uitloop van tijd. Gebeurd soms...

 

Meedoen? of je wilt iets vragen? mail mij via julietteschriek@ziggo.nl . Je ontvangt per omgaande een bericht terug.