VLINDER OP STEEN  cursus in 2 x dagdeel

Zeer decoratief en geschikt voor binnen maar ook voor BUITEN (gehele jaar door).

Gemaakt in 2 x dagdeel. Dagdeel 1 maken van de basis, tijdsduur ongeveer 4 uurtjes. Dagdeel 2 het verven (gemiddeld 7 tot 10 dagen later), tijdsduur ongeveer 3 uurtjes.

De vlinder verwerkt in deze creatie is een standaard mal. Door gebruik hiervan blijft de vorm mooi in takt en sierlijk.

We bewerken deze mail met powertex klei. Hiermee zijn vele mooie structuren te maken. Deze klei is al voor je gemaakt. Klei dit ontstaat door Powertex vloeibaar te mengen met Art Stone poeder. Deze combi geeft een mix die zelf uithardt en niet nodig is om in een oven af te bakken. Wel zo fijn, want wat je maakt is wat zo blijft. 

Je kunt de vlinder in elke prachtige kleur schilderen. Hiervoor gebruiken we powertex verfpoeders gecombineerd met een vernis. Het gehele powertex systeem is erop gebaseerd dat creaties buiten kunnen staan. De 2 componenten verharder in de powertex zelf en hierbij het verfsysteem zorgen voor een creatie die alle weersinvloeden kan weerstaan. Top niet?

 

De steen kies je ter plaatse uit, er zijn diversen om uit te kiezen.

De cursus is opgezet in 2 dagdelen van elk ongeveer 3 uur. In dagdeel 1 gaat je vlinder in de klei, in het 2e dagdeel (na max 10 dagen drogen) gaat deze in de verf. Na verven is je vlinder gelijk droog. Echter zal deze nog niet hechten op de steen bij het lijmen ervan. Dit komt door de toevoeging van vernis tijdens het verven. Na 1 week droging kan deze vastgelijmd worden op je steen. Je krijgt van mij in een potje lijm mee die je hiervoor kunt gebruiken.  Deze lijm heeft dan nog 3 dagen nodig om goed vast te zetten op de steen. Daarna kan deze (eventueel) naar buiten. 

 

Deze steen heeft ook een mooie symboliek om bijgezet te worden op een graf of urnenplaats.

 

Je hebt 2 keuzes voor wat betreft de lay out van de vlinder....

met platte vleugels zoals de foto's tonen of met hoge vleugels (opstaande vleugels).

Graag bij aanmelden even aangeven welke lay out je graag wilt doen!

 

 

 

 

vlinders met opstaande vleugels

 

 

vlinder met platte vleugels

 

Data hieronder genoemd zijn voor dagdeel 1. Dagdeel 1 kan zowel op een ochtend of een avond gevolgd worden. 

deze cursus kun je boeken met een datum naar keuze (indien beschikbaar in mijn agenda) als je met 2 personen kunt aanmelden. Maandag tot en met zaterdag. 

je kunt je inschrijven voor deze cursus op elke ma, di, woe, do, vrijdag en zaterdag van de week. De door de week dagen op ochtenden of avonden, op zaterdag alleen de ochtend. 

Meld je je aan met 2 personen, dan kun je er zeker vanuit gaan dat je cursus ook doorgaat. Meld je je alleen aan dan zal ik de datum die we aanhouden voor jou komst, uitzetten op mijn FB pagina. Sluit er iemand bij je aan, dan gaat de cursus door.

Tijden ochtend 09.00-13.00 uur / avonden 18.30-22.30 uur.

Uitloop of eerder klaar behoort hier altijd tot de mogelijkheden. Klaar is als de creatie geheel in klei is gezet.

 

Dagdeel 2 het verven wordt met je afgestemd als je er bent tijdens het 1e dagdeel. Dit kan een ochtend/middag of avond zijn. Gemiddeld 1 week doch maximaal 10 dagen na dagdeel 1. Dit in verband met uitharden van de klei.  

Tijden zijn richtlijn uitloop half uur korter of langer is altijd mogelijk. Gelieve hiermee rekening te houden.

 

Prijs voor gehele cursus inclusief alle materialen, steen, veel lekkers/koffie/thee

bedraagt 59 euro. 

Maximum aantal deelnemers voor deze cursus is 6 personen. Meerdere personen graag vooraf even overleg door te mailen .

 

Aanmelden doe je door te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl

 

geupdate 20.10.2022