PINGUIN FAMILIE meerdere dagdelen, lees meer....

 

Een prachtige creatie die tijd nodig heeft om deze te creëren.

Bij deze creatie moet je geen haast hebben, m te maken.

Geen streven hebben om iets in een dag klaar te willen hebben.

Creëren kost tijd, kost moeite en loont zich altijd in een mooi object.

 

Daar is deze family pinguïn een goed voorbeeld van.

Op een frame worden met aluminium folie en schilder tape de vormen gemaakt van de vader, moeder en  baby pinguïn.

Hier ben je al een geruime tijd mee bezig. 

 

Wanneer dit alles in tape staat, de vormen kloppen, gaan we dit verven in powertex vloeibaar. Dit doen we zodat het beeld gelijk extra stevigheid krijgt en de MDF ondergrond waarop deze geplaatst is, tevens waterbestendig wordt.

 

 

 

Dan volgt een 2e sessie. Het over kleien en boetseren van deze figuren. En decoreren we de ondergrond met klei. 

Het kan zijn dat we in het eerste deel al ruimte hadden om te beginnen met boetseren. Daarbij geef ik aan welk punt handig is om te stoppen. Het kan zijn dat hierdoor dag 1 meer tijd nodig heeft dan staat aangegeven. 

We beginnen met het zetten van een dunne laag klei over het geheel heen. Dus over alle figuurtjes. Daarna gaan we verder vormen aanbrengen en dieptes. Wanneer dit alles is aangebracht en naar tevredenheid klaar is kan het verder drogen. 

 

In dit deel moeten alle figuurtjes in klei gezet zijn willen we dit dagdeel kunnen afsluiten. 

Als laatste wordt deze creatie geverfd met Powertex poeders en vernis. Je kunt het beeld een net alsof brons beeld laten lijken, door verschillende kleuren toe te passen.

 

Omdat bij Atelier Crea JUUL elke creatie stap voor stap met je meegedaan wordt, kan ik je ook het verfsysteem goed laten zien.

Dit is namelijk geen verfsysteem wat je kent. 

 

De kleuren kunnen zwart/brons/goudkleur zijn of brons kleur met een patina (turquoise) look. 

 

Dit beeld is mede door de ondergrond alleen geschikt voor binnen. 

 

Data: planning 2023 

Laat mij weten wanneer je wilt komen voor het eerste dagdeel. Een paar data doorgeven is handig. Dan plan ik gelijk met jou de volgende dagdelen. Het mooiste is als hier telkens 1 week maximaal tussen kan zitten. Je kunt aanmelden op ma/di/woe/do/vr en zaterdagen. 

 

Cursusprijs

De totale cursusprijs bedraagt (zoals omschreven)

149 euro

Wil je de cursus volgen zonder medecursisten?

Ook dat kan. Dan betaal je hiervoor dezelfde prijs.

PROGRAMMA

 

In het 1e dagdeel vind het gedeelte plaats wat bovenstaand in het rood is aangegeven, dag exclusief lunch (zelf meebrengen).

Dit dagdeel begint om 9.15 uur tot 15.30 uur. Deze tijd is ruim genomen, kan heel goed zijn dat we eerder klaar zijn. De een doet dit sneller dan de ander maar we hebben in geen geval haast. Je kunt zelf een boterham o.i.d. meenemen voor de trek. Uiteraard is er voldoende drinken, koffie/thee en lekkers. Mocht de eindtijd toch niet haalbaar zijn dan is verlengen met een half uur extra inbegrepen. 

In het 2e dagdeel vind het gedeelte plaats wat bovenstaand in het paars is aangegeven (inclusief soepje/broodjes)

Deze opzet vindt plaats in een 3/4 dag. Tussendoor serveer ik wat broodjes met een soepje. We beginnen om 9.15 uur en eindigen om 16.00 uur. Deze tijd kan heel ruim zijn genomen in de praktijk maar beter dan als tijd tekort. Zelfs is het mogelijk dat we hierbij toch nog een half uur extra moeten aanplakken. Kortom dag 2 is er een die af is als je creatie in de klei staat. 

In het 3e dagdeel vind het gedeelte plaats wat bovenstaand in het groen is aangegeven.

Dit is een dagdeel van 3 tot 4 uurtjes. Dit dagdeel kan zowel overdag als op een avond. Ook hierbij geldt, je bent klaar als je creatie in de verf staat. De verf is gelijk droog en je creatie kan mee naar huis. 

 

Je leest het al... een creatie waarvoor tijd nodig is. Een mooi schilderij maak je ook niet in 1 dag. Alle genoemde tijden zijn richtlijn tijden, dat betekent dat er vanaf geweken kan worden in de zin van eerder klaar of later klaar.

 

Verdere info

Bij elke cursus in mijn atelier is het gebruikelijk dat je onbeperkt koffie/thee en lekkers (chocolade/koek) kunt nuttigen zoveel je wilt.

Bij het maken van deze creatie is een sandwich lunch inbegrepen, welke ingepland is op dag 2. 

Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen: lesgeld voor alle tijden, frame, basis materiaal aluminium folie, schilders tape, vloeibare powertex, powertex klei (vooraf door mij geprepareerd met powertex vloeibaar met Stone Art poeder) verfpigmenten en vernis, gebruik van alle tools voor basis en afwerken.

 

Aanmelden of vragen? mail naar julietteschriek@ziggo.nl 

Aangepast op 11.11.2022