Kikker creatie FROGGY IN A SWING 1 dag + los dagdeel

In mijn cursusprogramma zitten best veel dieren. Uilen, hooglanders, vogels en nu ook een grappige KIKKER!

Froggy in a swing kun je buiten plaatsen maar ook gezellig binnen "ophangen". Een hele leuke cursus voor als je eens mee wilt maken hoe het nu in zijn werk gaat, een creatie maken met Powertex klei.

 

Deze cursus start met een hele dag. In deze dag maken we de basis, zetten deze in klei en lunchen lekker even tussendoor. Dan gaat deze creatie drogen. Ongeveer 7 tot maximaal 10 dagen. Dan volgt er een los dagdeel van ongeveer 3.5 uur. Hierin verven we de Froggy in brons look techniek. Na een complete 5 weken uitharden kan deze naar buiten. De ring waarin froggy hangt heeft een doorsnede van 25 cm. Froggy zelf is ongeveer 32 cm lang.

Zoals ik al eerder schreef, maken we met een powertex creatie eerst een basis, een zogenaamde voorgevormde ondergrond. Hierover heen ga je boetseren, vormen sterker maken en verfijnen.

Een techniek die niet echt lijkt op andere technieken waarbij klei te pas komt. Ik zeg wel eens: "elke creatie die ik maak heeft zo zijn eigen geheimpje" en daar is niets van gelogen. Cursisten die vaker komen zeggen altijd, nou ... ik weet het hoor.. hoe het gaat. En telkens weer verrast als ze een nieuwe creatie maken met weer een nieuw geheimpje! Super leuk want het is een echte ontdekkingsreis.

Een ook gehoord geluid is dat mensen vaak denken bij het zien van mijn foto's... dat ziet er zo moeilijk uit, dat kan ik vast niet. Dat is een vooropgestelde mening waarvan ik deze alleen maar kan ontkrachten. Goede begeleiding bij je Powertex cursus is een must. Iedereen kan met een prachtig kunstwerk naar huis. Vraag maar aan mijn cursisten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ge-update op 21.04.2023

Wat kun je van mij verwachten? Mijn werkwijze als docent....

Ik heb er als docent voor gekozen om mijn manier van lesgeven op een visuele manier te doen. Dat betekent dat ik met jullie mee de creatie ook maak. Op deze manier kun je stap voor stap zien hoe het in zijn werk gaat. Ook kan ik je door deze manier van lesgeven goed laten zien wat de mogelijkheden zijn, wat mooi is etc etc. Cursisten die je zijn voorgegaan vinden deze manier van leskrijgen erg fijn en ook degene die denken niet zo creatief te zijn, vinden hierin hun weg makkelijker dan dat dit mondeling zou zijn verteld. Hierdoor is het ook voor mij mogelijk je de garantie te kunnen geven, dat je met een creatie naar huis zult gaan waar je trots op bent!

 

 

CURSUSPRIJS EN DATA 

je kunt deze cursus boeken van maandag tot en met zaterdag. Dit is dan de datum voor de eerste dag of dagdeel. 

Tijden 9.30-15.30 uur (we zijn klaar als de kikker geheel in klei staat).

Dagdeel 2 het verven, hiervoor spreken we met elkaar een datum af. Gemiddeld zit tussen dag 1 en 2 > 7-10 dagen. Neem je (telefoon)agenda mee. Dagdeel 2 kan ook op een avond ingepland worden.

Crea Juul heeft zomervakantie van 2-24 juni a.s. 

Met Pinksteren neem ik deel aan het Kunstevenement Weespers aan de Wand te Weesp.

 

Dagdeel 2 gaat in overleg qua planning, dit kan ook een avond zijn. De datum hiervoor stemmen we met elkaar af tijdens dag 1. Tussen 1 en 2 zit gemiddeld 1 week tot maximaal 10 dagen. Hou hier rekening mee als je je aanmeldt.

 

 

De cursusprijs all in pp bedraagt 129 euro.

Inbegrepen: lesgeld dag 1 en dagdeel, ring, basismaterialen froggy, afwerkmaterialen klei / verven, koffie/thee/lekkers en lunch dag 1. 

 

Aanmelden:

mail je gegevens door naar julietteschriek@ziggo.nl of naar info@creajuul.nl