SCULPTUUR "trying to keep the balance" hele dag + los dagdeel

 

Omdat sommige creaties die ik maak, toch zeker de moeite waard zijn om aan jullie te leren, staat deze cursus vanaf heden op het menu.

Deze creatie maakte ik in corona tijd, in een tijd waarin iedereen zocht naar een zekere balans. 

Gelukkig is de corona tijd voorbij maar de symboliek die dit beeld uitstraalt is er nog altijd. In te vullen door een ieder persoonlijk. Wanneer zocht jij balans in je leven? Was je de balans kwijt en heb je het hervonden? 

En even heel belangrijk.... je hoeft geen crea bea te zijn, enorm handig of iets in die strekking. Ik begeleid je van A tot Z en dat gaat helemaal goed komen. 

 

De cursus is ruim opgezet zodat je alle tijd hebt deze creatie te vormen, te maken. In dag 1 maken we de basis. Dit betekent dat we het frame gaan bewerken. We het figuurtje gaan maken en dan het geheel gaan samenvoegen. Dit alles gebeurt met een basis van aluminium folie en tape (hoe dan? jaaaa, haha  ik laat het je graag zien!) en daaroverheen gaan we een kleibasis zetten. Tussendoor genieten we even van een lekkere lunch. Je creatie is klaar als alle onderdelen in klei staan en zijn samengevoegd als een sculptuur. 

Cursus data

De data voor dag 1 zijn: donderdag 26 januari / zaterdag 4 februari / maandag 6 februari / vrijdag 17 februari / zaterdag 25 februari.

Liever een andere dag? Gestart wordt vanaf 26 januari. Mail gerust even wanneer het jou zou schikken. 

 

Tijd dag 1 >>> 9.15-16.30 uur. Dit is altijd een richttijd omdat uitloop van een half uur maar zeker ook wel eens eerder klaar een optie kunnen zijn. Dit alles heeft te maken met het werktempo van de cursisten. De cursus is ten einde als onze creatie geheel in klei staat. 

Dagdeel 2 

In dagdeel 2 gaan we het beeld verven. Deze techniek is gebaseerd om het beeld een bronslook uiterlijk te geven. 

We gebruiken diverse bronzers om dit beeld te kleuren. Dagdeel 2 duurt ongeveer 2.5 uur en vind plaats op een ochtend/middag of avond. De datum voor dit dagdeel wordt niet genoemd aangezien we dat met elkaar afstemmen op dag 1. 

Aanmelden

Je kunt je voor deze cursus aanmelden door een mail te sturen naar julietteschriek@ziggo.nl of naar info@creajuul.nl

 

 

Cursus prijs

In mijn atelier zijn de genoemde cursusprijzen altijd all in. Dat wil zeggen, alle materialen, eventuele lunch, koffie/thee/lekkers.

In dit geval inclusief : frame, draad poppetje, onderdelen, gebruik powertex en powertex klei, materialen ten behoeve van het verven, lunch dag 1, onbeperkt koffie/thee/lekkers tijdens de gehele cursus. Hoogte frame 38 cm. Breedte 28 cm. 

Cursusprijs 142,50 euro.