SCULPTUUR RELAXED

Het maken van een sculptuur. Durf jij het aan?

Tja, lijkt me heel moeilijk, denk je misschien. Of.. zou best willen weten hoe je dat doet.

Je hoeft hier niet bang te zijn dat je met een mislukte creatie naar huis gaat. Alles wordt je stap voor stap uitgelegd. Natuurlijk is het de bedoeling dat je trots bent, trots op wat je gemaakt hebt. Wellicht wel de eerste keer dat je zoiets doet? Valkuilen zijn er niet, wel genieten van hetgeen onder je handen ontstaat. Een geweldig proces waarbij het groeit, jij groeit. Ga de uitdaging een keer aan, geef je mening daarna.. ik durf te wedden dat je niet geweten had dit in je te hebben. En dat je trots bent! Op jezelf! Hoe goed is dat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer kan ik deze cursus doen?

je kunt je inschrijven voor deze cursus op elke ma, di, woe, do, vrijdag en zaterdag van de week.

Meld je je aan met 2 personen, dan kun je er zeker vanuit gaan dat je cursus ook doorgaat.  Ook alleen is het mogelijk deze cursus te volgen. 

Dagdeel 2, het verven van je creatie. Dit kan vindt plaats op een ochtend/middag of avond, gemiddeld 1 week tot maximaal 10 dagen na dag 1. 

 

 

Tijd dag 1 >>>  9.30 - 16.30 uur  (uitloop max. 30 minuten). Deze tijd is een richtlijn, eerder kan ook. Het ligt er helemaal aan hoe "snel" iedereen de basis klaar heeft. 

LET OP: Door de week is er plaats voor 5 personen. Op zaterdagen slechts plaats voor 2 personen. De cursus start wanneer er 2 personen voor dezelfde datum staan ingeschreven. 

 

Wil je meedoen? Mail je aanmelding door naar julietteschriek@ziggo.nl

Een beeld maken met Powertex klei technieken.

Dat zou ik graag eens leren maar dan heb je vast ervaring nodig...  nee hoor! 

Op een frame maken we eerst een basis en deze kleien we in het geheel.

Dan volgt het maken van het figuur. Ook dit is een basis onderdeel dat weer in klei wordt gezet. Dan maken we het geheel in positie klaar. UITERAARD KUN JE DEZE FIGUUR OOK IN ANDERE OPSTELLING MAKEN. IK HOOR GRAAG WAT JE IN JE HOOFD HEBT EN ZULLEN WE PROBEREN DIT TE VERWEZENLIJKEN. 

Voor het maken van deze basistechnieken / klei technieken hebben we ongeveer een dag nodig. 

Deze dag is inclusief een lekkere lunch. 

Aan het einde van de dag staat je sculptuur in klei. Omdat het de creatie zeker ten goede komt, de klei in een pre-uithardingsfase te laten komen, vind er nog een dagdeel 2 plaats.

 

 

Dagdeel 2 het verven....


Dag DEEL omdat dit plaatsvindt in een ochtend, middag of avond en een tijdsduur heeft van maximaal 4 uur.
In dit dagdeel gaat je beeld in de verf. Gekozen is om dit in een bronslook effect te doen.

Uiteraard leer ik je daar ook de weg in te vinden! Spannend!
We stemmen de datum hiervoor af met elkaar tijdens dag 1. Gemiddeld zit er tussen de eerste dag en het 2e dagdeel 5-10 dagen. Na dagdeel 2 is de verf droog en kan je beeld mee naar huis. Powertex klei heeft hierna zeker nog 4 weken nodig om helemaal uit te harden. Dit betekent niet dat je beeld zacht is maar het uithardingsproces gaat van binnenuit nog even door. 

Beeld afmetingen hoogte staander 13 cm. Liggend deel 50 cm in gebogen vorm.

 

Totale cursusprijs (alle basis- en afwerkmaterialen, gebruik gereedschap, frame, staander, lunch dag 1, koffie/thee en lekkers) bedraagt 142,50 euro.  Alleen een cursus volgen? dan geldt dezelfde prijs bij deze cursus.