Powertex TORSO IN KANT cursus in 2 dagdelen van elk 4 uur 

 

Een super leuke cursus waarbij je niet handig, crea of anders hoeft te zijn als gewoon lekker jezelf. Van mij kun je tips en handvatten verwachten.
We werken met vloeibare Powertex (met handschoenen aan) en verwerken allerlei stofjes, kantjes om tot een mooi eindresultaat te komen.

 

De cursus is opgezet in 2 losse dagdelen.

Het eindresultaat kan alleen maar slagen als de torso een week (maximaal 10 dagen) kan drogen. 

De torso is zelf is 30 cm en door stofjes ook aan de onderrand te plaatsen wordt deze iets langer. Je krijgt er een metalen standaard bij waarop de torso komt te staan. Deze is standaard een laag model, dit betekent dat je niet zo heel veel meer van de standaard ziet als alleen de onderplaat.

Het is ook mogelijk middels een verlengstuk de standaard hoog te maken (zie ook op de foto's).

Het is wel de bedoeling dat je voor deze cursus 2 x komt naar mijn atelier. De eerste keer gaan we de basis maken. Deze heeft goede droging nodig zodat we in ronde 2 de torso met een brush techniek kunnen kleuren. Dit kan in elke gewenste kleur, van brons tint naar blauw, naar rood naar bling bling. Wat past bij jou en je interieur. 

Je kunt als basis kleur kiezen uit brons of ivoor. Bij de ivoorkleur zijn weer andere verfmogelijkheden als bij de brons. Bij de brons uitvoering worden vaak alleen de details aangezet met goudkleurige tinten. 

 

Nadat de torso in de verf is gezet, kan deze direct mee naar huis. Hou er rekening mee dat de stof nog verder kan uitharden. 

TIP

Omdat je gaat werken met vloeibare Powertex (die echt niet meer uit je kleding gaat) is het raadzaam niet de beste garderobe hiervoor te kiezen als je naar de cursus komt.. Uiteraard krijg je van mij ook een schort om ter bescherming van je kleding. We werken met latex handschoenen aan. Ben je allergisch voor latex, neem dan je eigen wegwerp handschoenen mee. 

 

 

Cursusdata:

Deze cursus start vanaf januari 2023.

Indien de data in onderstaand schema genoemd je niet schikken, kun je mij altijd mailen met een voorkeur van jou dag. 

Let op: onderstaande data zijn voor dagdeel 1. De datum voor dagdeel 2 stemmen we met elkaar af. Dit kan een ochtend/middag of avond zijn. 

Handig is dus je agenda mee te nemen als je komt

dinsdagochtend 17 januari / donderdagochtend 19 januari / zaterdagochtend 28 januari / maandagochtend 30 januari / zaterdagochtend 4 februari / woensdagavond 8 februari / donderdagavond 9 februari / maandagavond 13 februari.

Tijden ochtend 9.00-13.00 uur / avond 18.20-22.30 uur. Hou er rekening mee dat je dagdeel klaar is als je torso dat ook is. Dit betekent dat er een uitloop op de tijd kan zijn of eerder klaar. 

Aanmelden / vragen

Mail je vragen of aanmelding door naar julietteschriek@ziggo.nl of naar info@creajuul.nl Je ontvangt binnen 2 dagen een reactie van mij.

Geef bij aanmelding 3 dingen aan > wanneer je wilt komen, welke kleur je de torso wilt gaan doen en of je een hoge of lage standaard wilt. 

Cursusprijs:

Tevens zijn inbegrepen: de torso, standaard in gespoten zwart metaal, alle benodigde materialen, gebruik van Powertex en voor de afwerking. gebruik van kwasten, verfpoeders en vernis. 

Wil je de standaard hoog, geef dat dan even aan. Je krijgt dan een metalen verlengstuk op de bestaande standaard. Deze standaard is zwart maar is over te schilderen indien gewenst. 

De totale kosten voor deze cursus bedragen 95 euro inclusief onbeperkt koffie/thee/lekkers.