VOGELVOEDERHUISJES (2 stuks) beschilderen workshop 3 uurtjes

 

Wat gaan we doen?

Deze grappige voederhuisjes zijn er in 2 uitvoeringen. De huisjes zijn keramiek gebakken. 

Uitvoering "EI" en uitvoering "THEEPOTJE".

We gaan deze beschilderen met acrylverf en eventueel acryl stift. Je krijgt van mij 2 huisjes om te beschilderen. Dan heb je een leuk setje bij elkaar en kun je tijdens het beschilderen van het ene naar het andere huisje. Soms moet er iets drogen en dan is het fijn om dan aan een andere te kunnen werken. Je kiest deze ter plaatse uit of je geeft bij aanmelding aan welke je voorkeur heeft. 

Ze zijn ongeveer 12 cm hoog en 12 cm breed. De zoetjes zijn van het merk J...o, dit vermeldt ik er even bij omdat niet alle zoetjes houders dezelfde grootte hebben.

 

TIPS

Zorg ervoor dat je deze voederhuisjes aan een stevige draad of touwtje hangt. En dat als dit een flexibel touwtje is, een windvlaag ervoor zorgt dat je huisje ergens tegenaan komt. 

Advies is wel > bij weersverandering in storm, extreme kou of vorst, binnenhalen. 

 

 

Wist je dat?

Vogels gebruiken het hele jaar veel energie. In de winter om zich op temperatuur te houden, in het voorjaar om eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. En in de herfst bouwen ze reserves op voor de winter. Je kunt ze dus het hele jaar bijvoeren.

In deze huisjes passen vetbolletjes, havermoutvlokjes (zijn ze dol op), zaad of stukjes brood. Alles kan eigenlijk, praktisch niet?

 

AANMELDEN

Aanmelden doe je door te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl of naar info@creajuul.nl. 

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan met 0611153344. Bij geen gehoor spreek je even in, ik bel je dan zodra het kan. 

Je ontvangt van mij dezelfde dag nog een reactie terug. Wees je ervan bewust dat je minimaal 7 dagen voor de aanvangsdatum van de workshop aanmeldt. 

 

Zomersluiting 3-24 juni.

Crea JUUL sluit niet in de zomer maanden. Ook dan kun je deze workshop volgen! 

 

 

Kosten workshop:

zoals gezegd je maakt 2 voederhuisjes, ter plekke uit te kiezen (of geef aan welke je zou willen). Prijs is inclusief gebruik van acrylverf/stiften/kwasten/vernis (mee naar huis), exclusief ophangdraad, inclusief onbeperkt koffie/thee en lekkers.

Tijdsduur 3 uurtjes. 

Prijs 49,95 euro all in pp

 

Het is mogelijk in de genoemde workshoptijd 3 huisjes te beschilderen. Wil je een extra huisje beschilderen dan kost dat 7,50 euro extra.

Tevens is het mogelijk deze workshop te combineren met 1 dikke dame beeldje beschilderen (ipv  vogelvoederhuisjes).

Een extra leuk dagje hiervan maken?

Een afsluiter met een lekkere lunch ?

 

Voor een lekkere uitgebreide lunch zijn de kosten p.p. 13,50 euro.

De lunch bestaat uit: een lekker soepje, diverse warme broodjes, vleeswaren beleg, kaas, gerookte zalm, diverse frisse rauwkost, gekookt ei, gerookte zalm, jus, karnemelk, melk. 

Informeer via de mail of bel me even. 

 

Buiten hangen....

 

De bedoeling is natuurlijk dat deze buiten kunnen hangen. Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat als je in het bezit bent van een overkapping in je tuin, deze de beste plek heeft. Het blijft gebakken keramiek en ook gevoelig voor zaken als kou/vorst/ storm.

 

Omdat we deze dan nu al kunnen maken, starten we in een jaargetijde dat dit nog niet aan de orde is maar dat de vogeltjes al wel wat kunnen snoepen. 

Ik kan je ook geen garantie geven op de levensduur van dit product!

Je krijgt van mij vernis mee zodat je thuis de huisjes 2 of 3 keer kunt aflakken. Deze vernis krijg je van mij zonder kwast(je). 

Na goede droging kun je deze buiten ophangen. Zie verder ook onder TIPS.

Workshop data 

donderdagochtend 11 mei / dinsdagavond 16 mei / zaterdagochtend 20 mei / woensdagochtend 24 mei.

Dan is er vakantie sluiting van 2 tot en met 24 juni.

Na mijn vakantie zijn er nog mogelijkheden voor het volgen van deze cursus:
maandagavond 26 juni / woensdagavond 28 juni / zaterdagochtend 1 juli / dinsdagavond 4 juli / donderdagochtend 6 juli / vrijdagochtend 7 juli / zaterdagochtend 8 juli.

 

Tijden ochtend 9.15-12.15 uur / avond 19.00-22.00 uur. Er is altijd een uitloop in tijd mogelijk. Dit probeer ik te houden tot maximaal een half uur. 

 

ZORG ERVOOR DAT JE AANMELDT MINIMAAL 5 DAGEN VOOR DE WORKSHOPDATUM NAAR KEUZE IVM LEVERING VAN DE HUISJES. IK HOU HIER NIET HEEL VEEL VAN IN VOORRAAD. OP = OP! 

Geef bij aanmelding op welke 2 huisjes je wilt gaan doen.

 

De workshop gaat door als er 2 aanmelders op een datum staan. Max. aantal deelnemers per datum = 6 p.

 

 

ge-update: 05.05.2023ag