MOZAIEKEN diverse mogelijkheden

JA HOOR WE GAAN WEER MOZAIEKEN

Ik heb vaak cursisten die kampen met problemen aan de handen. Het knippen van mozaïek tegels/plaatjes is voor hen dan ook geen doen... (net als voor mij eigenlijk!).Maar.... je kunt zoveel leuke dingen met mozaïek doen zonder daarbij een tang te hoeven gebruiken!

DE OPLOSSING... SIER MOZAÏEK! oftewel mozaïek in voorgevormde vormen.

Geweldig leuk en zoveel keuze! De getoonde foto's geven je een indruk wat er zoals gemaakt is en te maken valt. Er zijn vele kleurtjes en vormen sier mozaïek, dus.. be inspired!

Make your own design!

Blij je te kunnen mededelen dat vanaf eind juni weer gestart gaat worden met de MOZAÏEK WORKSHOPS (UITSLUITEND SIER MOZAÏEK DUS).

 

 

de hoogte van de uil is 29 cm hoog, 20 cm breed

Er is een keuze te maken uit:

a)  een vlinder (binnen of buiten)

b) een bol diameter 15 centimeter (volle bol)  

c) een hart 

d) een houten of metalen dienblad 

     Let op: dit is een klein dienblad (en andere woordomschrijving is hier namelijk niet voor) niet het formaat wat een normaal dienblad is. Er zijn verschillende om te kiezen. Gezien het feit dat we dit met voorgevormde mozaïek maken en niet met tegels die geknipt worden is een kleiner formaat gekozen. Zouden we een normale afmeting dienblad hiervoor nemen dat zouden de workshopkosten van 52,50 euro niet haalbaar zijn, dan zou het eerder richting 75 euro lopen. 

d) een uil (binnen of buiten) *

e) een hart (binnen of buiten) *

 

BELANGRIJK

* een decoratie waarbij vermeldt staat binnen of buiten, wordt vooraf door mij geprepareerd door deze in houtlijm te zetten (de niet werkbare kant). Je werkt namelijk met een MDF ondergrond. Hierdoor kan vocht lastiger in het MDF trekken. Later kun je zelf ervoor kiezen de achterkant nog eens in een vernis te zetten. Altijd belangrijk bij decoraties die je op een muur / schutting o.i.d. hangt, zorg voor ventilatie achter het geheel. Dus nooit plat op de muur/schutting. Dan kan het vocht niet weg en zal het zeker een hele korte levensduur hebben. Hierop wordt dus ook geen garantie gegeven. 

 

De bol op de foto getoond is een massieve piepschuim bol van 15 cm doorsnede. We maken vooraf een gat in de bol waaromheen je je mozaïek werk maakt. Zelf kun je er dan een draadeind (verkrijgbaar bij bouwmarkten) of een houten stok in steken. De bol kun je ook decoratief in je border leggen. 

 

De foto's geven je een impressie van de gemaakte creaties bij mij in het atelier. Bij de uil en vlinder wordt gebruik gemaakt van een MDF ondergrond. Deze kan mits van de muur geplaatst (met tussenruimte dus) en aan de achterkant behandeld met vernis, een periode buiten gehangen worden. Uiteraard met extreme weersomstandigheden zoals vorst en strenge winters, binnen te halen (geldt ook voor de bol).

 

 

Prijzen: voor alle voorwerpen geldt dezelfde prijs namelijk 55 euro!! Ongeacht welke mozaïek je hiervoor gebruikt. Er is een ruime keuze in vormen en kleuren. Inclusief onbeperkt koffie/thee/lekkers.

DEZE PRIJS IS exclusief HET VOEGEN!!!! Ik leg je uit hoe voegen in zijn werk gaat. Je krijgt er een beschrijving op papier bij inclusief het voegsel. Wil je liever dat ik het voor je doe dan reken ik daar 5 euro extra voor. Je kunt je werk dan een ongeveer een week later ophalen of mocht je binnen een straal van 10 km van mijn atelier zitten, dan breng ik het bij je langs.

 

Data:

vrijdagochtend 22 juli / dinsdagavond 26 juli / dinsdagavond 2 augustus VOL / woensdagochtend 3 augustus / zaterdagochtend 6 augustus VOL / zaterdagochtend 13 augustus / donderdagochtend 18 augustus / maandagochtend en avond 22 augustus / woensdagochtend 24 augustus / zaterdagochtend 27 augustus.

 

Liever een ander dagdeel of andere datum? Je komt met minimaal 2 personen? Overleg via de mail voor open agenda opties. 

Tijden: 09.00-13.00 uur / 18.30-22.30 uur. Uitloop in tijd is altijd mogelijk, net als eerder klaar. Afhankelijk van een ieders werktempo is de tijd om als je werkstuk af is.

Aanmelden via mail julietteschriek@ziggo.nl. Geef even aan wat je wilt maken...

Ik start als ik 2 aanmelders heb staan voor dezelfde datum. Echter maximaal 6 personen per datum!

ge-update 26 juli 2022