VOGELVOEDERHUISJES 1 x theepotje + 2 x eivormig huisje met lunch

                                     ***** deze workshop start rond 3e week oktober ******

 

Wat gaan we doen?

Deze grappige voederhuisjes zijn er in 2 uitvoeringen. De huisjes zijn keramiek gebakken. 

Uitvoering "EI" en uitvoering "THEEPOTJE".

We gaan deze beschilderen met acrylverf en eventueel acryl stift. Je krijgt van mij 1 theepotje en 2 eivormige huisjes om te beschilderen. Dan heb je een leuk setje bij elkaar en kun je tijdens het beschilderen van het ene naar het andere huisje. Soms moet er iets drogen en dan is het fijn om dan aan een andere te kunnen werken. Je kiest deze ter plaatse uit of je geeft bij aanmelding aan welke je voorkeur heeft. 

Ze zijn ongeveer 12 cm hoog en 12 cm breed. De zoetjes zijn van het merk Jumbo, dit vermeldt ik er even bij omdat niet alle zoetjes houders dezelfde grootte hebben.

We beschilderen de huisjes en genieten dan van een lekkere lunch.

Na de lunch, zetten we alle huisjes in vernis. Deze is relatief snel droog en onder genot van een laatste koffie/thee/drankje drogen deze en kun je ze gelijk meenemen! 

 

TIPS

Zorg ervoor dat je deze voederhuisjes aan een stevige draad of touwtje hangt. En dat als dit een flexibel touwtje is, een windvlaag ervoor zorgt dat je huisje ergens tegenaan komt. 

Advies is wel > bij weersverandering in storm, extreme kou of vorst, binnenhalen. 

 

 

Wist je dat?

Vogels gebruiken het hele jaar veel energie. In de winter om zich op temperatuur te houden, in het voorjaar om eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. En in de herfst bouwen ze reserves op voor de winter. Je kunt ze dus het hele jaar bijvoeren.

In deze huisjes passen vetbolletjes, havermoutvlokjes (zijn ze dol op), zaad of stukjes brood. Alles kan eigenlijk, praktisch niet?

 

 

Kosten workshop:

zoals gezegd je maakt 3 voederhuisjes.

Prijs is inclusief gebruik van acrylverf/stiften/kwasten/vernis, exclusief ophangdraad, inclusief lekkere lunch en uiteraard ook onbeperkt koffie/thee en lekkers.

Tijdsduur 9.30-15.00 uur

Prijs 95 euro all in pp

Meld je je aan met 3 p. of meer ? 

Dan bedraagt de workshopprijs 89 euro pp

 

 

Buiten hangen....

 

De bedoeling is natuurlijk dat deze buiten kunnen hangen. Ik hoef je natuurlijk niet uit te leggen dat als je in het bezit bent van een overkapping in je tuin, deze de beste plek heeft. Het blijft gebakken keramiek en ook gevoelig voor zaken als kou/vorst/ storm.

Ik kan je ook geen garantie geven op de levensduur van dit product!

Vogels kun je het hele jaar door voeren, zelfs in de zomerperiode waarderen ze een snack echt wel! Ik voer ze in de zomer doorgaans brood maar in de huisjes doe ik havermoutvlokken. Elke ochtend wachten ze me op... gaat ze ze al weer vullen? Een ware run hebben ze erop!

 

Workshop data 

 

Start v.a. 3e week oktober

dinsdag 24 oktober / donderdag 26 oktober / vrijdag 27 oktober / zaterdag 28 oktober / woensdag 1 november / zaterdag 4 november / maandag 6 november / vrijdag 10 november / zaterdag 11 november. Tijd 9.30-15.00 uur. Eindtijden zijn altijd richtlijn. 

 

ZORG ERVOOR DAT JE AANMELDT MINIMAAL 5 DAGEN VOOR DE WORKSHOPDATUM NAAR KEUZE IVM LEVERING VAN DE HUISJES. IK HOU HIER NIET HEEL VEEL VAN IN VOORRAAD. OP = OP! 

 

De workshop gaat door als er 2 aanmelders op een datum staan. Max. aantal deelnemers per datum = 6 p.

 

 

ge-update: 10.07.2023/AGPR

 

 

AANMELDEN

 

Aanmelden doe je door te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl of naar info@creajuul.nl. 

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan met 0611153344. Bij geen gehoor spreek je even in, ik bel je dan zodra het kan. 

Je ontvangt van mij dezelfde dag nog een reactie terug. Wees je ervan bewust dat je minimaal 7 dagen voor de aanvangsdatum van de workshop aanmeldt.