*** NIEUW ***  SCULPTUUR RELAXED

Een beeld maken met Powertex klei technieken.
Na het maken van de basis onderdelen wordt dit beeld in klei gezet. We maken het beeld met 2 verschillende klei soorten. Leuk om met beiden kennis te maken.

De eerste opzet van dit beeld vergt in tijd 1 hele dag.
Tijdens deze dag kun je ook genieten van een lekkere lunch tussendoor.
Aan het einde van de dag staat je sculptuur in klei en dient het proces van uitharden en craqueleren van de klei te gaan plaatsvinden.
Dit duurt proces duurt een paar dagen.

 

Dan volgt dagdeel 2.
Dag DEEL omdat dit plaatsvindt in een ochtend, middag of avond en een tijdsduur heeft van maximaal 4 uur.
Dit verven doen we in een brons look techniek. Uiteraard leer ik je daar ook de weg in te vinden! Spannend!
We stemmen de datum hiervoor af met elkaar tijdens dag 1. Gemiddeld zit er tussen de eerste dag en het 2e dagdeel 5-10 dagen. Na dagdeel 2 is de verf droog en kan je beeld mee naar huis. Powertex klei heeft hierna zeker nog 4 weken nodig om helemaal uit te harden. Dit betekent niet dat je beeld zacht is maar het uithardingsproces gaat van binnenuit nog even door. 

 

Beeld afmetingen hoogte staander 13 cm. Liggend deel 50 cm in gebogen vorm.

Totale cursusprijs (materialen, frames, staander, lunch, koffie/thee en lekkers) bedraagt 95 euro.

 

DEZE DATA ZIJN VOOR DAG 1.

vrijdag 26 juni / donderdag 2 juli / woensdag 8 juli / maandag 13 juli (> dagdeel 2 vind voor deze datum plaats uiterlijk 23 juli) / dinsdag 25 augustus / zaterdag 5 september / vrijdag 18 september / dinsdag 22 september / zaterdag 26 september / woensdag 13 oktober / vrijdag 23 oktober. 

Tijd 9.30 - 16.30 uur  (uitloop max. 30 minuten).

 

Wil je meedoen? Mail je aanmelding door naar info@creajuul.nl 

 

***** CORONA  ******

Ik zal deze cursus weer opstarten vanaf medio juni bij maximaal 2 cursisten. Dit betekent dat in mijn atelier ruimte is om met 3 personen in ruime afstand van elkaar te kunnen zitten. Ook ga ik ervan uit dat als je je niet fit voelt, je klachten ervaart die bij Corona ziektebeeld horen, je de cursus zelf zult verplaatsen naar een andere datum (dit is kosteloos). Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat we elkaar in gevaar brengen, dat geldt uiteraard ook voor mij. In mijn atelier werken we altijd met handschoenen en schorten aan. Je mag maar niet verplicht, zelf de keuze maken een mondkapje te dragen (zelf meebrengen). Ik zal ten alle tijden gepaste afstand houden en als het niet anders kan, je daarvoor je toestemming vragen. Heb je hier verder nog vragen over, stel ze dan even via de mail. Ik beantwoord ze graag.