FROGGY IN A SWING kikker tuindecoratie 

cursus opzet 1 hele dag + los dagdeel. Inclusief een lekkere lunch op dag 1.

Niets leukers dan van helemaal niets een prachtige creatie te maken. Denk niet ... dat lukt mij niet! Ik overtuig je er graag van dat jij ook kunt maken wat ik kan maken.


De mafste kikker in het Gooi maak je bij Crea JUUL. Leuk in je tuin, aan een pergola, in een boom, aan de muur of voor het raam. Als hij vrij kan hangen komt hij helemaal tot zijn recht.

 

Powertex creaties ontstaan niet uit een blok massieve klei. Nee, er wordt met behulp van diverse materialen eerst een ondergrond als basis tot stand gebracht. Dit kan een frame zijn maar bijvoorbeeld ook piepschuim. Er wordt heel veel gewerkt met folie en tape. Soms ben je een aardige tijd zoet met het maken van de basis. Maar deze is het meest belangrijke voor het slagen van je creatie. Elke creatie kent zijn eigen basis en is voor velen die voor het eerst hier komen een ware verrassing (zit het zo in elkaar???).

Ook eens dit proces meemaken en vooral ook ontdekken? Geef je dan nu op! 

 

Totale cursusduur 1.5 dag (los van elkaar....lees verder)

Dag 1 duurt van 9.00-15.00 uur (ongeveer).

Je krijgt tijdens deze eerste dag ook nog een heerlijk soepje en broodjes en genoeg koffie/thee/drankje en lekkers.

Een deel van de basis staat voor je klaar.  We maken tijdens deze eerste dag de basis verder in het frame en zetten deze vervolgens in Powertex klei. 

Na deze dag dient de creatie een aantal dagen uit te harden. Dan vervolgen we deze creatie door deze te kleuren met brons look verfpigmenten. De ring waarin froggy hangt heeft een doorsnede van 25 cm. Froggy zelf is ongeveer 32 cm lang.

 

Deze Powertex klei behoeft geen oven, geen glazuur en dus geen valkuilen tot mislukken. Een super leuke creatie die ook veel plezier geeft tijdens het maken. Gestart wordt vanaf 2 deelnemers.