VOGELTJES OP TAK       cursus 1 dag met lunch

In deze cursus maken we op een frame en boomstam (laatstgenoemde telkens variërend voor wat betreft uiterlijk, ter plaatse te kiezen) een creatie met allemaal gezellige vogeltjes.

Je dag begint met koffie/thee en lekkers en uitleg. Dan starten we met het maken van de eerste vogeltjes.

Je krijgt tot aan de lunch tijd om je vogeltjes in de basis te zetten en te kleien. Dat aantal is niet altijd voor iedereen gelijk. We proberen in ieder geval 4 vogeltjes af te hebben, vaak lukt ook vogeltje nummer 5 niet altijd lukt vogeltje nummer 6. De meesten hebben 4 vogeltjes klaar als ik de lunch ga voorbereiden. Tijdens deze voorbereiding heb je nog tijd om 1 of 2 vogeltjes te maken. 

Maar beter om een aantal mooie vogeltjes te hebben dan sjeesen naar 6 en niet mooi afgewerkte creaties, zeg ik altijd maar.

Na de lunch gaan de vogeltjes in de verf. Hiervoor gebruiken we de brons look techniek. Wil je de vogeltjes in kleurtjes schilderen dan kan dit ook. Een bont geheel van kleurtjes is voor de echte kleurfanaten onder ons!  Er zijn fantastisch mooie nieuwe bronzers bijgekomen waarbij je je vogeltjes kunt afwerken in een metallic look turkoois, paars of groentint. Voor de bling bling zeg maar.

 

Verrassend voor velen is hoe de vogeltjes tot stand komen. Powertex creaties worden veelal met diverse ondergronden tot stand gebracht. Dat kunnen zijn, styropor (piepschuim) vormen, frames met ijzer maar veelal wordt de ondergrond gemaakt met folie en tape. Hier wordt de basis mee gevormd en vervolgens wordt deze gekleid.

De klei komt tot stand met vloeibare powertex te mixen met een cellulose poeder genaamd Stone Art. Mix je deze 2 in de juiste verhouding met elkaar dan ontstaat er klei. Klei die ik voor de cursus al heb voorbereid.

De klei is in staat weersinvloeden te weerstaan, dus je creatie kan vaak ook buiten staan. Dit is mede afhankelijk van de ondergrond.

Aangezien deze op een metalen frame kan staan is je creatie ook geschikt voor buiten. Echter in verband met omwaaien adviseer ik altijd deze vast te lijmen/kitten op een (stoep) tegel.

 

De prijs voor deze hele dag, inclusief koffie/thee/lekkers, LUNCH EN ALLE materialen/frame etc. bedraagt 95 euro.

 

Data: je kunt je aanmelden voor deze cursus op elke dag van de week en ook voor een zaterdag.

Stuur je voorkeursdata door via de mail en je hoort van mij of er ruimte is in mijn agenda.

In verband met corona is deze cursus na 15 januari te volgen.

Je kunt de datum van voorkeur laten inplannen als je 2 of meer deelnemers hebt.

 

Tijd van 9.15- ongeveer 16.30 uur. Uitloop van een half uur is mogelijk.

Maximaal aantal personen is wegens corona op dit moment slechts 4. 

 Mailen kan naar info@creajuul.nl of door te mailen naar julietteschriek@ziggo.nl . Je ontvangt binnen 1 dag een reactie. Mocht dit niet zo zijn gebruik dan het andere mailadres.