Prachtige EEND geschikt voor buiten

Deze eend maken we met powertex klei. Door de 2 componenten verharder in de klei en in  het verfsysteem is deze eend bijzonder geschikt om buiten neer te zetten. Het gehele jaar door! Klei die gebaseerd is op een 2 componenten verharder en zelf droogt. Klei die dus niet gebakken wordt in een oven.

 

Cursus opzet:

Dag 1 (zie data hieronder genoemd) voor het maken van de basis. Een deel van de basis heb ik al voor je gedaan. Tijdsbestek: aankomst 9.30 uur tot maximaal 15.00 uur.

Tussendoor krijg je belegde broodjes en drankje (melk/koffie/thee/fris) om de trek te stillen.

Dag DEEL 2: in dagdeel 2 tijdsduur ongeveer 3 uur  wordt gebruikt om de eend te verven.

De datum voor dit dagdeel spreken we met elkaar af op dag 1. Gemiddeld zit tussen dag 1 en dagdeel 2 > 1 week tot maximaal 10 dagen. Langer is niet mogelijk ivm uitharden van het materiaal. Hou hier in je agenda rekening mee. 

Het 2e dagdeel kan een ochtend/middag of avond zijn. De verf is gelijk droog en je creatie kan ook mee naar huis. Lijmen op een ondergrond die je hier aanschaft kan na ongeveer 2 weken. De klei in zijn totaliteit laten uitharden duurt ongeveer 6 weken. 

 

 

Hoe groot is deze creatie?
een literfles limonade is ongeveer 31 cm. Deze eend meet (zonder de steen) 43 cm en is dus geen kleintje.
Een prachtige sculptuur in de woonkamer of voor buiten.

De lay out op de foto zal worden aangehouden, dat wil zeggen de vorm van deze creatie (geen vleugels). Je hoeft geen ervaren crea bea te zijn of ervaring te hebben met Powertex en/of klei.

De eend wordt naar wens geplaatst op een steen of leisteen plaatje. Deze keuze kun je overwegen als de eend niet goed zelfstandig kan staan. Dit komt mede door de manier waarop je de poten kleit. bij de 1 lukt het staand maken beter dan bij de ander. Hier ben ik dus heel eerlijk in.

Deze ondergronden (steen voorraad afhankelijk en leisteen plaatje) zijn inbegrepen in de prijs. Het lukt niet altijd om de eend los te laten staan. Uiteraard ben je vrij om zelf de eend thuis ergens op te lijmen. Dat kan op hout of steen. Dit kun je lijmen met een goede kit als je creatie helemaal is uitgehard. Zelf lijm ik veel met PolyMax transparante kit. 

Totale cursusprijs bedraagt 98 euro. 

 

Data VOOR DAG 1 :  deze cursus kun je samen met mij plannen op een door de weekse dag of op een zaterdag. Mail of app gerust even wanneer je wilt komen. Gestart wordt bij 2 aanmelders.

Liever een cursus volgen 1 op 1? Ook dat is mogelijk. Dan kost deze cursus 110 euro. 

Dagdeel 2 het verven, duurt 3 tot 4 uurtjes. De datum hiervoor spreken we af na dagdeel 1. Gemiddeld zit hier 5 tot maximaal 10 dagen tussen.

Neem je (telefoon) agenda even mee als je komt op dag 1. 

Tijden 9.30-15.00 uur.

 

DOOR DE WEEK DATA PLAATS VOOR 4 PERSONEN. OP ZATERDAGEN PLAATS VOOR 3 PERSONEN.

 

Aanmelden? Vragen? mail naar julietteschriek@ziggo.nl mag ook!